Handläggare Kulturskolecentrum

Vi söker dig som tidigare har jobbat med att utveckla lokal verksamhet för att nå nya målgrupper och som nu vill göra detta på nationell nivå. Tillsammans med kollegor kommer du att ansvara för bidrag och stötta kulturskolor runtom i landet med deras utvecklingsarbete.

På Kulturrådet har ett nationellt Kulturskolecentrum startats med uppdraget att samordna och stötta den kommunala kulturskolan. Tidigare kartläggningar visar att dagens kulturskolor erbjuder ett stort utbud av kurser runtom i landet men att utbudet främst når barn till högutbildade föräldrar som själva gått i kulturskola. För att stötta kulturskolorna i arbetet med att nå fler barn och unga söker vi därför en handläggare med praktisk erfarenhet av att utveckla verksamhet för att nå nya målgrupper eller i en verksamhet som riktar sig till underrepresenterade grupper. Som handläggare bidrar du till nya projekt och kurser runtom i landet som gör att fler barn och unga får ta del av kulturskolans verksamhet. Detta gör du genom att handlägga och följa upp ett utvecklingsbidrag tillsammans med kollegorna på Kulturskolecentrum. Du deltar i arbetet med kulturskolornas utveckling och samlar och sprider erfarenheter från deras verksamheter.

Vem är du?

Kvalifikationer
Vi tror att du tidigare har jobbat inom ideell eller offentlig sektor med att utveckla verksamhet för att nå nya målgrupper eller i en verksamhet som riktar sig till underrepresenterade grupper. Kanske har du jobbat som projektledare, pedagog eller liknande? Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter.

Meriter
Det är meriterande om du även har tidigare erfarenhet av bidragsgivning från offentlig verksamhet och arbetat med barn och unga och barnkultur. Att du kan fler språk utöver svenska och engelska och är kulturpolitiskt intresserad ser vi som ett plus.

Personliga egenskaper

Eftersom arbetet kräver en god förmåga att hantera många uppgifter parallellt och hålla deadlines är du noggrann och strukturerad. Du är engagerad, visionär och trivs med att prova nya vägar för att driva på utvecklingsarbete. Du gillar att jobba nära dina kollegor men är även duktig på att bygga förtroende och nätverk med personer och organisationer utanför din egen verksamhet.

Vilka är vi?

Kulturrådet är en statlig myndighet och vi finns till för att stötta kulturlivet i Sverige.

Vi arbetar med att fördela bidrag till konst och kultur inom litteratur, musik, scenkonst, bild och form med målet att alla ska kunna ta del av konst och kultur av hög kvalitet men också med att främja utvecklingen inom kulturlivet. Våra bidrag kan sökas av professionella kulturföreningar, organisationer och grupper, regionala och kommunala organisationer såväl som organisationer inom amatörkulturen och från civilsamhället. Oavsett bidrag bidrar vi till att olika sorters konst och kultur blir verklighet och att den når ut till hela landet.

Vi följer upp bidragen samt för vidare erfarenheter genom att sprida lärande exempel, arrangera konferenser och publicera rapporter. På så sätt har vi en bra översyn av utvecklingen inom kulturlivet. Dina blivande kollegor på Kulturrådet är experter inom sina konstområden men även i frågor om regional kultur, barn och unga, nationella minoriteters kultur, läsfrämjande och språkutveckling.

På Kulturskolecentrum arbetar idag en handläggare, en projektledare, en statistiker, en utredare, en kommunikatör och en verksamhetsansvarig. Din främsta roll blir att arbeta nära den andra handläggaren med utvecklingsbidraget.

Om anställningen

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid till och med 30 juni 2020 med tillträde från 1 februari 2019.  

Vi sitter i Filmhuset på Gärdet i Stockholm där ca 100 anställda arbetar. Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Vi vill vara en organisation där medarbetarna bidrar med sina olika kunskaper, bakgrunder och perspektiv. Därför ser vi gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Att vara anställd på Kulturrådet innebär att du är statligt och anställd och i anställningen ingår förmåner som exempelvis friskvårdstimme, , läkarvårds- och läkemedelsersättning, förmånliga pensionsavsättningar,  fem till sju veckors semester (beroende på ålder) och vissa andra ledigheter.

Har du några frågor?

För ytterligare upplysningar om tjänsten, kontakta enhetschef Magnus Boström, tel. 08-519 264 28 eller verksamhetsansvarige Jenny Löfström Ellverson, tel. 08-519 264 29

Fackliga företrädare är Emil Hammar, Saco och Fredrik Uhrzander, ST som båda nås via Kulturrådets växel, tel. 08-519 264 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 9 december 2018 till jobba-52@kulturradet.se.

Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/52.

SISTA ANSÖKNINGSDAG

Välkommen med din ansökan och CV senast den 9 december 2018 till jobba-52@kulturradet.se.

KONTAKT

Enhetschef
Magnus Boström
Telefon: 08 519 264 28

Verksamhetsansvarig
Jenny Löfström Ellverson
Telefon: 08-519 264 29

Fackliga företrädare
Emil Hammar, Saco
Fredrik Uhrzander, ST
Telefon: 08 519 264 00 (Kulturrådets växel)

Header logo