Musikhandläggare

Enheten för konstarter och regional utveckling

Handläggare till enheten för scen, musik, bild och form som arbetar med stöd och utveckling till musik, scenkonst, dans, bild- och form. Här finns även de handläggare som arbetar med regional utveckling och inom kultursamverkansmodellen där ca 1,4 miljarder kronor fördelas till regionerna varje år. Just nu är vi ett tjugotal medarbetare.

Bakgrund

Kulturrådet söker en medarbetare som tillsammans med kollegor på Kulturrådet ska bidra till att skapa goda förutsättningar för en fortsatt utveckling av kulturområdet.

Du ansvarar för arbetet med bidragsgivning inom området det fria musiklivet, med fokus på bidrag till musikutgivning (fonogram).

Arbetsuppgifter

  • bidragsgivning, uppföljning och analys
  • övriga främjande insatser
  • information och omvärldsbevakning 
  • företräda Kulturrådet i externa sammanhang

Arbetet innebär många interna och externa kontakter och arbetsuppgifterna förutsätter att du är van att jobba såväl självständigt som i samverkan med andra.

Kvalifikationer

  • akademisk examen med samhällsvetenskaplig eller humanistisk inriktning alternativt annan adekvat examen eller motsvararande kunskaper arbetsgivaren prövar vara likvärdig
  • flerårig erfarenhet av arbete inom kulturområdet med fokus på musik
  • god kunskap om och stort intresse för kulturpolitik
  • uppdraget ställer stora krav på analytisk förmåga, helhetstänkande och kommunikativ förmåga
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter

Erfarenhet av bidragshantering och offentlig förvaltning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från olika delar av konst- och kulturområdet, med särskild erfarenhet från musikfältet.

Det är även meriterande om du behärskar fler språk än svenska och engelska samt har goda kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper

Egenskaper som noggrannhet, förmåga att kunna hantera många uppgifter samtidigt och hålla deadlines är viktiga. Du har förmåga att bygga och utveckla goda relationer.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt. Du är noggrann, lyhörd och strukturerad. Du har lätt för att samarbeta och knyta kontakter samt vill bidra till att uppfylla myndighetens mål.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar 6 månader provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Kulturrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 31 mars 2019 till jobba-26@kulturradet.se.

Märk din ansökan med Dnr Pers 2019/26.

KONTAKT

Veronica Lamppa Lönnbro
Enhetschef
Telefon: 08 519 264 81

Fackliga företrädare
Emil Hammar, Saco, Fredrik Uhrzander, ST
Telefon: 08 519 264 00

Header logo