Norra Latin med hbtq flagga. Foto: Anna Bosdotter Nilsson

konferensen Inkluderande ledarskap i praktiken

Vad innebär ett inkluderande ledarskap och vad betyder ett hbtq-perspektiv för ledningen av verksamheten? Det var frågor som diskuterades under en konferens med 300 chefer och strateger på Norra Latin i Stockholm den 16 oktober.

Konferensen arrangerades tillsammans med regeringens andra hbtq-strategiska myndigheter: Diskrimineringsombudsmannen, Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Socialstyrelsen.

Nu kan du se filmerna från förmiddagens plenum.

Fem generaldirektörer samtalar om hbtq utifrån deras ledarskap. Olivia Wigzell, Socialstyrelsen, Staffan Forssell, Kulturrådet, Johan Carlson, Folkhälsomyndigheten, Lena Nyberg, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Agneta Broberg, Diskrimineringsombudsmannen.


De nya bestämmelserna i diskrimineringslagen om aktiva åtgärder har givit arbetsgivare ett större ansvar att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter. Vad innebär det för dig som chef eller strateg? Vilka möjligheter finns det att samordna arbetet med annat som redan görs, till exempel inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet? Lovisa Strömberg, chef för DO:s utvecklingsenhet berättar.

 

Hur skapar vi öppna och inkluderande organisationer fria från diskriminering? Vilka är framgångsfaktorerna och hur ser utmaningarna ut? Medverkande: Helena Westin, styrelseproffs och tidigare marknadschef, Tina Liljedahl-Scheel, hr-direktör Göteborgs stad, Petra Svensson, postdoktor Linköpings universitet, Sandra Ehne, ordförande för RFSL.

 

Övriga seminarier

Under eftermiddagen arrangerade Kulturrådet ett eget seminarium. Richard Ström från Region Västerbotten presenterade ett regionalt projekt som kan inspirera andra regioner att dra igång ett hbtq-arbete. Klicka här för att läsa referat från Richard Ströms presentation. Där finns också en länk till den handbok som projektet resulterade i.

Vi arrangerade ett samtal mellan Ulricha Johnson, verksamhetschef på Scensverige och skådespelaren Mattias Brunn. Ulricha och Mattias berättade om satsningen Stolt scenkonst. Högre upp på sidans högermeny kan du lyssna på intervjun eller via vår Facebooksida

STOLT SCENKONST

Vi arrangerade ett samtal mellan Ulricha Johnson, verksamhetschef på Scensverige och skådespelaren Mattias Brunn. Ulricha och Mattias berättade om satsningen Stolt scenkonst. Lyssna på en kort intervju med Ulricha Johnson genom att klicka här eller klicka på Play-knappen nedan:

 

Header logo