Danspengar till residens och föreställningar

Kulturrådet har beviljat Nora kommun 100 000 kr i bidrag för ett s k dansresidens med Kompani Raande-Vo. Kompaniet kommer att under två månader arbeta med Nora som bas och under den perioden arbeta fram en ny föreställning, genomföra föreställningar med äldre verk ur repertoaren samt göra workshops och andra kringaktiviteter.

Nora kommun kommer också att bidra till verksamheten genom att avsätta pengar för residenset och erbjuda gruppen repetitionslokaler och boende. Kompani Raande-Vo, under ledning av Lena Josefsson, har tidigare genomfört ett liknande residens i samarbete med Dans i Värmland och har också under året genomfört turnéer såväl i Sverige som i andra länder.

Dans i Nord beviljas ett bidrag på 75 000 kr i kompletterande arrangörsstöd för föreställningar med nycirkusgruppen Idiot Savant i Piteå, Luleå, Haparanda, Gällivare, Arvidsjaur och Jokkmokk. Dans i Nord är Norrbottens läns resurs- och utvecklingscentrum för dans. Verksamheten omfattar bl.a. produktion och förmedling av föreställningar.

Kontakt:
Mika Romanus, handläggare
Telefon: 08-519 264 97
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Per Svenson, presschef
Telefon: 08-519 264 49, 070-397 76 80
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Header logo