Stort intresse för litterära evenemang

Världsbokdagen ska firas i Övertorneå och en Queerlitteraturdag anordnas i Göteborg, det är två exempel på litterära evenemang som nu får stöd. Kulturrådet har fördelat drygt 1,5 miljoner kronor till litterära evenemang nästa år.

Bidragen går bland annat till berättardagar, författararrangemang och poesifestivaler. Syftet med stödet är att främja boken och läsandet samt att bidra till utvecklingen av nya former för litteraturförmedling.

Sjutton organisationer får den här gången stöd för olika typer att litterära evenemang. En av dem är föreningen 00TAL som ska genomföra en rad evenemang under 2008. Citizens without Boundaries får också bidrag för att ordna en arabisk poesi- och musikfestival i Malmö. Regionbibliotek Västra Götaland får stöd projektet Musik i biblioteket, där man tillsammans med Musikcentrum ska kombinera musik och litteratur på 11 olika bibliotek.

Intresset för att utveckla berättande och litteraturen i scenisk form är stort. Nya arrangörer har etablerats och tidigare etablerade har strävat efter att utveckla sina arrangemang för en internationell publik.

Ytterligare information:
Tua Stenström, handläggare
Telefon: 08-519 264 51
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Rebecka Svensén, t.f. presschef
Telefon: 08-519 264 25, 076-540 10 25
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

INFORMATION

Header logo