En miljon till internationell kulturverksamhet

Zebra dans gästspelar i Moskva och Föreningen aktör medverkar på en festival i Tyskland, det är två exempel på internationellt kulturutbyte som nu får stöd från Kulturrådet. Den här gången fördelar Kulturrådet drygt en miljon kronor i bidrag till 25 olika kulturprojekt.

De projekt som nu får bidrag från Kulturrådet rör framför allt scenkonst och musikområdet. Det handlar om turnéer, gästspel och utställningar både i Sverige och i andra delar av världen.

Exempelvis Subtopia i Botkyrka ska göra en samproduktion med nycirkusgruppen Les 7 Doigts som får världspremiär i Sverige. Det Malmöbaserade danskompaniet Memory Wax ska göra en Sydamerikaturné med bland annat barn- och ungdomsföreställningen I skuggans land.

På musikområdet beviljas stöd för grupper på turné och gästspel till länder i Europa, Asien, Afrika och Nord- och Sydamerika.

Kulturrådet har hittills i år fördelar ca 4,8 miljoner kronor till institutioner, organisationer och fria grupper för att främja internationella och interkulturella kulturutbyten.

Ytterligare information
Karin Nilsson, handläggare
Telefon: 08-519 264 90
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Header logo