Kerstin Brunnberg – ny ordförande i Kulturrådet

Kerstin Brunnberg blir ny styrelseordförande i Statens kulturråd. Det beslöt regeringen den 29 januari. Kerstin Brunnberg kommer närmast från tjänsten som VD för Sveriges Radio. Hon efterträder Mats Svegfors och tillträder posten som ordförande den 1 februari 2009.

Kerstin Brunnberg är journalist och har lång erfarenhet från medieområdet, inte minst radion där hon arbetat sedan 1986 som politisk reporter, programdirektör och de senaste åren som VD. 
– Kerstin Brunnberg är en driven journalist som i sin yrkesbana alltid har lyft vikten av en bred samhällsdiskussion. Det är ett perspektiv som också är centralt för Statens kulturråds verksamhet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Kerstin Brunnberg har en filosofie kandidatexamen i statskunskap, franska, sociologi och examen från Journalisthögskolan. Hon känner sig hedrad över uppdraget som styrelseordförande i Kulturrådet. 
– Det är ett fint och spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot. Det gäller i synnerhet i en tid där kulturen är så i fokus, men också för att kultur är en påverkanskraft av nästan ofattbar styrka, och Kulturrådet är en förutsättning för detta. Jag ser också fram emot samarbetet med rådets generaldirektör Kennet Johansson.


 

Header logo