De nominerade till 2011 års Litteraturpris till Astrid Lindgrens minne avslöjas

I samband med den internationella bokmässan i Frankfurt tillkännages de nominerade till Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2011. Kandidaterna som har chans att få världens största barn- och ungdomslitteraturpris på 5 miljoner kronor avslöjas den 7 oktober av juryns ordförande Larry Lempert.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne delas ut årligen till en eller flera mottagare. Författare, illustratörer, berättare och läsfrämjande arbete kan belönas. Syftet med priset är att stärka och öka intresset för barn- och ungdomslitteratur i världen. En expertjury utser pristagarna som nomineras av institutioner och organisationer från hela världen.

Före tillkännagivandet diskuterar Kitty Crowther, 2010 års pristagare, sitt arbete med Judith Drews, illustratör och representant för Illustratoren Organisation e.V., och Andreas Platthaus, journalist på Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Lokal: Bokmässan i Frankfurt, Forum Children’s Books, Hall 3.0, Monter: K 389.

______________________

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor och delas ut årligen till en eller flera mottagare. Författare, illustratörer, berättare och läsfrämjande arbete kan belönas. Syftet med priset är att stärka och öka intresset för barn- och ungdomslitteratur i världen. Priset ska också stärka barns rättigheter på global nivå. En expertjury utser pristagarna som nomineras av institutioner och organisationer från hela världen. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne administreras av Statens kulturråd.

Läs mer om priset

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på webben 

Program för tillkännagivandet

KONTAKT

Erik Titusson
Telefon: 08-519 264 08,
076-540 10 08
fornamn.efternamn@kulturradet.se

Header logo