Kulturrådet satsar på internationell utveckling och kulturell mångfald

Kulturrådet har beslutat att fördela 14 miljoner kronor till regional musik, dans och teater. En tredjedel av utvecklingsstödet går i år till internationell och interkulturell utveckling. Folkteatern i Gävle får stöd för publikutveckling, Göteborgs Stadsteater för simultantolkning och Jönköpings landsting för möten mellan arabisk och västerländsk musik.

– Det är spännande att ta del av all den utvecklingskraft som finns inom scenkonsten, säger Benny Marcel, stf generaldirektör på Kulturrådet. I ansökningarna finns många prov på stor kreativitet och idérikedom.

Kulturrådet har i år beslutat att prioritera ansökningar till regional kulturverksamhet med internationell inriktning samt etnisk och kulturell mångfald. Cirka fyra miljoner kronor går till den verksamheten. Andra prioriteringar är bättre villkor för kulturskapare, vård av kulturarvet samt barn och ungas rätt till kultur. Malmö Stadsteater får exempelvis bidrag för dialogprojektet Teatertröskeln och Norrbottensteatern för en barnteaterfestival

Ytterligare information
Jochum Landin, handläggare
Telefon: 08-519 264 39
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Helene Oljons, pressekreterare
Telefon: 08-519 264 70
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se


Header logo