Årets pristagare besöker Internationale Jugendbibliothek

Onsdagen den 25 maj föreläser Shaun Tan, mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2011, på världens största bibliotek för barn- och ungdomslitteratur; Internationale Jugendbibliothek i München. I samband med besöket träffar också Shaun Tan det svenska kronprinsessparet.

Varje år besöker mottagaren av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne Internationale Jugendbibliothek i München på resan mot prisutdelningen den 31 maj. Årets pristagare, den australiensiske illustratören och författaren, Shaun Tan kommer att hålla en föreläsning med rubriken Berättande bilder.

Internationale Jugendbibliothek har med anledning av samarbetet med Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne instiftat en årligen återkommande Astrid Lindgren-föreläsning. Föreläsningarna hålls av kulturpersonligheter och kommer att beröra barn- och ungdomslitteratur. I år inviger kritikern och den prisbelönte översättaren Joachim Kalka föreläsningsserien.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är hedersgäster vid årets besök på Internationale Jugendbibliothek. Veckan efter besöket i München, den 31 maj, kommer H.K.H. Kronprinsessan Victoria överlämna Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne till Shaun Tan vid en ceremoni på Stockholms konserthus.

Shaun Tan har rönt stor uppmärksamhet för sina böcker, bl.a. The Arrival (Ankomsten) och The Lost Thing. Shaun Tan mottog tidigare i år en Oscar för den animerade kortfilmen baserad på The Lost Thing.

Mer information:
helene.andersson@alma.se
Tel: 076-540 10 17

Header logo