Årets ALMA-pristagare möter den svenska publiken

Guus Kuijer, mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, är i Sverige. Den nederländske författaren deltar i årets pristagarvecka då han bland annat besöker Kulturhuset, Riksdagsbiblioteket och Astrid Lindgren-konferensen i Vimmerby. Guus Kuijer deltar i en rad aktiviteter då den svenska publiken får tillfälle att möta honom. Pristagarveckan pågår den 22-29 maj och avslutas med en prisceremoni i Stockholm

Program för pristagarveckan 2012

22 maj

Pristagarföreläsning på Kulturhuset i Stockholm. Guus Kuijer berättar om sitt författarskap. Föreläsningen är på engelska. Kl. 18 i hörsalen, våning 3. Öppet för allmänheten, fri entré.
Läs mer om pristagarföreläsningen

Se pristagarföreläsningen på UR Play

23 maj

Samtal på Riksdagsbiblioteket mellan Guus Kuijer och Lars H Gustafsson, barnläkare och ledamot i ALMA-juryn. Kl. 14-15, Storkyrkobrinken 7, Gamla Stan. Öppet för allmänheten, ingen föranmälan.
Läs mer om samtalet

24 maj

Läsning på Internationella biblioteket i Stockholm (på nederländska). Kl. 18, Odengatan 59. 
Läs mer om arrangemanget

25 maj

Föreläsning på Astrid Lindgren-konferensen i Vimmerby.

26 maj

Besök på Astrid Lindgrens Näs och barndomshemmet i Vimmerby.
Läs mer om Astrid Lindgrens Näs

28 maj

Prisceremoni på Konserthuset i Stockholm. H.K.H. Kronprinsessan Victoria överlämnar priset i närvaro av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Guus Kuijer uppmärksammas också på Kulturhuset i Stockholm där man arrangerar workshops för barn och unga, och på Skansen i samband med arrangemanget Barn och böcker.

Pristagarföreläsningen sänds i Kunskapskanalen

Header logo