Bild av Guus Kuijer

Guus Kuijer till Sverige

Årets mottagare av litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, den nederländske författaren Guus Kuijer, kommer till Sverige. Guus Kuijer mottar litteraturpriset ur H.K.H. Kronprinsessan Victorias hand vid en prisceremoni på Stockholms Konserthus den 28 maj.

– Det är fantastiskt att en så spännande författare kommer till Sverige och får möta en svensk publik, säger Larry Lempert ordförande i jury för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Jag ser mycket fram emot hans pristagarföreläsning på Kulturhuset i Stockholm tisdagen den 22 maj.

Guus Kuijers kommer till Sverige för att delta i pristagarveckan den 22-29 maj. Guus Kuijers Sverige-besök avslutas med prisceremonin på Stockholms Konserthus då han mottar 2012 års litteraturpris till Astrid Lindgrens minne. Värdar för kvällen är Daniel Sjölin och Johanna Koljonen.

– Jag är mycket tacksam för priset. Det är min förhoppning att priset kommer att ha en positiv inverkan på barnlitteraturens ställning i Nederländerna och i världen, säger Guus Kuijer.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är världens största barn- och ungdomslitteraturpris, med en prissumma på fem miljoner svenska kronor.

Programmet för pristagarveckan kommer att publiceras på webbplatsen för litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

KONTAKT

Rebecka Svensén
Kommunikatör
Telefon: 08-519 264 20, 076-540 10 20
rebecka.svensen@alma.se

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

 

Header logo