Hitta rätt i årets bokflod

Barnbokskatalogen 2012/2013 släpptes för 14:e gången på Bok- & biblioteksmässan i Göteborg. Den världsunika publikationen presenterades av Sveriges första Läsambassadör Johan Unenge och redaktionen för Barnbokskatalogen.

Barnbokskatalogen är en hjälp för barn och unga och alla vuxna att hitta rätt i årets bokflod. I katalogen presenteras ett urval barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige.

Barnbokskatalogen är en hjälp för barn och unga och alla vuxna runt dem att hitta rätt i årets bokflod. I katalogen presenteras ett urval barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige. Dessutom finns pyssel och tävlingar med fina bokpriser. Katalogen innehåller en affisch med hundra särskilt utvalda böcker samt ett bokmärke.

Barnbokskatalogen är gratis och sprids i 400 000 exemplar till barn och unga via bibliotek, skolor, bokhandlare med flera.

Ambitionen är att alla barn och unga ska få ett eget exemplar att bläddra i, kryssa för i och inspireras av.

Barnbokskatalogen är också en del i arbetet med Bokjuryn – en nationell omröstning där barn och unga upp till 19 år röstar fram årets bästa böcker. Förra året röstade 31 000 barn och Bokjuryn engagerar ett stort antal bibliotekarier och pedagoger i ett omfattande lässtimulerande arbete.

Röstningen startar 1 januari och vinnarna presenteras på Världsbokdagen den 23 april 2013.

Årets katalog har producerats av Kultur i Väst som dessutom har Kulturrådets uppdrag att driva Bokjuryn 2012.

Barnbokskatalogen finns också på webben. Där presenteras fler titlar och besökarna kan tycka till om böckerna, lyssna på eller se presentationerna översatta till teckenspråk, spara i listor, rösta, se om boken finns på det egna biblioteket och mycket, mycket annat.

Beställ katalogen

KONTAKT

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Cay Corneliuson
Handläggare
Telefon: 08-519 264 07
cay.corneliuson@kulturradet.se 

Header logo