Barnbokskatalogen 15 år!

Barnbokskatalogen släpps för 15:e gången på Bokmässan i Göteborg. I den unika publikationen presenteras utvalda böcker för barn och unga. 400 000 gratisexemplar delas ut som ska vara till hjälp att hitta i bokfloden.

Barnbokskatalogen är en hjälp för barn, unga och alla vuxna runt dem att hitta läsvärda böcker. Det kan gälla barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige.

– Barnbokskatalogen kan ge ingångar till litteraturen i alla möjliga situationer; när man får syskon, ska flytta, bråkar med en kompis, läser om något i skolan – och hela tiden för att lära sig läsa förstås, säger Cay Corneliuson, handläggare på Kulturrådet.

Kultur i Väst producerar katalogen på uppdrag av Kulturrådet. Den är alltså gratis och sprids via bibliotek, skolor, bokhandlare eller så går den att beställa via webben. På webben presenteras titlar och besökarna kan tycka till om böckerna, lyssna på eller se presentationer översatta till teckenspråk, spara listor, rösta, leta efter böcker på närliggande bibliotek med mera.

Barnbokskatalogen finns även att hämta i Kulturrådets monter (C03:02) på Bokmässan eller i Barnens bibliotek/Kultur i Västs monter (E02:21).

Barnbokskatalogen är en del i arbetet med Bokjuryn, som är en nationell omröstning där barn och unga upp till 19 år röstar fram årets bästa böcker.

Förra året röstade 33 000 barn, vilket gör att alla som röstar ingår i landets största bokjury. Bokjuryn engagerar ett stort antal bibliotekarier och pedagoger i ett omfattande lässtimulerande arbete.

Röstningen startar den 1 januari och vinnarna presenteras på Världsbokdagen den 23 april 2014.

Beställ Barnbokskatalogen

KONTAKT

Cay Corneliuson
Handläggare
Telefon: 08-519 264 07
cay.corneliuson@kulturradet.se

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo