Benny Marcel blir ny direktör för Nordiska kulturfonden

Benny Marcel, som i dag är ställföreträdande generaldirektör för Kulturrådet, blir ny direktör för Nordiska kulturfonden. Benny Marcel får uppgiften att från mars 2015 leda fondens arbete de närmaste fem åren.Nordiska kulturfonden, med placering i Köpenhamn, är ett samarbetsorgan vars uppgift är att främja kultursamarbete mellan de nordiska länderna.

Helgi Hjörvar, styrelseordförande i Nordiska kulturfonden, säger att Benny Marcel med sin långa erfarenhet är rätt person att utveckla fonden ”så att vi både stärker den existerande bidragsprofilen och utvecklar det nordiska kultursamarbetet.”

– Från Kulturrådets sida vill vi gratulera Benny Marcel till utnämningen och ser fram emot att få samverka med honom kring nordiska kulturfrågor, säger generaldirektör Staffan Forssell. Samtidigt förlorar Kulturrådet en viktig medarbetare med ett omfattande nationellt och internationellt kontaktnät.Kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg säger:
– Benny Marcels djupa kunskaper inom konst- och kulturlivet har haft stor betydelse för Kulturrådets utvecklingsarbete och goda rykte och höga trovärdighet. De erfarenheterna tar han nu med sig och kan omsätta i sitt nya uppdrag,

– Jag är glad för uppdraget att få medverka i det viktiga nordiska kultursamarbetet, säger Benny Marcel. Och jag ser det som en spännande utmaning att göra Nordiska kulturfonden mer synlig och skapa möjligheter för nya oväntade nordiska samarbeten.


Fakta: 
Nordisk kulturfondens syfte är att främja det kulturella samarbetet mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige, samt de självstyrande områdena Färöarna, Grönland och Åland. Fondens verksamhetsområde omfattar det nordiska kultursamarbetet inom och utanför Norden.


KONTAKT

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo