FEMTASTIC-CREW. Fotograf: Isabelle Minou.

Fördelning av bidrag till internationellt kulturutbyte inom musikområdet

Simone Moreno & Os Lourinhos reser till en musikfestival i Luanda, Angola, den nutida konstmusikgruppen Pärlor för svin håller i ett konsertprojekt i Winnipeg, Kanada, och det kvinnliga hiphopkollektivet Femtastic inleder ett omfattande kulturutbyte med det holländska kollektivet Dam Dutches.

Det är tre projekt som får stöd när Kulturrådet fördelar bidrag för internationell kulturverksamhet inom musikområdet. Totalt delar 17 aktörer på drygt 900 000 kr.

Andra projekt som får stöd är Anna von Hausswolff som reser på sin första turné i Kina och Nils Berg Cinemascope som gästar Havanna, Kuba. Re:orient och Bazar Blå får stöd för ett kulturutbyte med festivalen Beirut & beyond och musiker från Mellanöstern och Nordafrika. På agendan står turnéer i MENA-regionen och Skandinavien.

Romska festivalen får stöd för att bjuda in europeiska musikaktörer till festivalen.

Att öka internationaliseringen inom kultursektorn är en av Kulturrådets prioriterade frågor och bidragsgivningen är det viktigaste verktyget. Fyra gånger per år fördelas särskilda medel till internationella samarbetsprojekt och till resor vid internationella gästspel och turnéer inom musikområdet.

Foto: Femtastic-Crew. Fotograf: Isabelle Minou.

KONTAKT

Jakob Uddling
Handläggare
Telefon: 08-519 264 60
jakob.uddling@kulturradet.se

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo