Barnbokskatalogen speglar Sveriges många språk

För 17:e gången har Barnbokskatalogen lanserats på Bok & Bibliotek i Göteborg. Fem experter har läst det mesta i årets utgivning och valt ut det allra bästa i bokfloden. Över 400 000 exemplar delas ut gratis i hela landet. Katalogen kan även beställas via nätet.

Katalogen ska vara en hjälp för barn och unga att hitta spännande läsning och tipsar om läsning för alla åldrar; skönlitteratur, serier, faktaböcker och böcker på andra språk än svenska.
– I årets barnbokskatalog blir det tydligt att Sverige är ett land med många språk och att flerspråkighet är en rikedom, säger Nina Frid, handläggare på Kulturrådet.

Kultur i Väst producerar katalogen på uppdrag av Kulturrådet. Den är gratis och sprids via bibliotek, skolor och bokhandlare. Den går även att beställa via webben.

Barnbokskatalogen är en del i arbetet med Bokjuryn, landets största bokjury, som är en nationell omröstning där barn och unga upp till 19 år röstar fram årets bästa böcker. Röstningen startar den 1 januari 2016 och vinnarna presenteras den 22 april.

KONTAKT

Nina Frid
Handläggare Kulturrådet
Telefon: 08-519 264 02
nina.frid@kulturradet.se

Katarina Dorbell
Barnens bibliotek
Kultur i Väst
Telefon: 033-35 76 28
katarina@barnensbibliotek.se

BARNBOKSKATALOGEN

Omslag: Barnbokskatalogen 2015-2016.

Header logo