Scenkonstbiennalens logotype.

Fokus på scenkonst i Malmö

Vem syns och hörs på landets scener? Vad innebär det att vara queer scenkonstnär? Varför behövs danskonsten? Kulturrådets program under Scenkonstbiennalen i Malmö den 26-30 maj ställer frågor om scenkonstens betydelse för konstnärer och publik. Ett jämställt musikliv är Kulturrådets tema under ISPA:s kongress som pågår parallellt med biennalen.

Scenkonstbiennalen pågår i Malmö den 26–31 maj och är en mötesplats för scenkonsten och dess utövare nationellt och internationellt, men vänder sig också till publiken. Programmet innehåller föreställningar från hela landet, workshops, seminarier och internationella gästspel. Biennalen arrangeras av Teaterunionen vartannat år runt om i landet, i år tillsammans med Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Skånes Dansteater.


Kulturrådets program i korthet

  • 28 maj kl. 13.00–14.00 Vad speglar landets scener?
  • 28 maj kl. 15.00–16.30 Tillgång till dans – varför och hur?
  • 29 maj kl. 10.00–11.00 På väg mot ett mer tillgängligt kulturliv
  • 29 maj kl. 13.00–14.00 Europeiskt samarbete – varför då?   
  • 30 maj kl. 10.00–11.00 Queer scenkonst och queera scenkonstnärer

Läs mer om Scenkonstbiennalen

ISPAS:s kongress

I samband med scenkonstbiennalen pågår ISPA:s, (International Society for the Performing Arts), stora kongress som i år anordnas i Malmö och Köpenhamn den 25–30 maj.

Kulturrådet arrangerar ett seminarium den 30 maj om jämställdhet inom musikområdet i Sverige och internationellt.  Lina Thomsgård, projektledare för Skapelsen och grundare av Rättviseförmedlingen medverkar tillsammans med Tebogo Monnakgotla, tonsättare, medlem i KVAST samt ledamot i Kulturrådets styrelse och Vanessa Reed, Executive Director för PRS Music Foundation i Storbritannien där hon driver projektet Women Make Music.

Läs mer om ISPA:s kongress

Header logo