Omslag Swedish Comics

Svenska serier i fokus

Torsdag 29 januari uppmärksammas svenska serier på seriefestivalen i Angoulême. Scenprogrammet kommer att bjuda på livetecknande till musik, rundabordssamtal om svenska serier och ett teckningsbattle mellan nordiska tecknare. Från Sverige deltar bland andra Natalia Batista, Mattias Adolfsson, Anneli Furmark, Joakim Pirinen, Nina Hemmingsson och Emelie Östergren.

I samband med seriefestivalen presenterar Kulturrådet skriften Swedish Comics där skribenten och serieexperten Alexandra Sundqvist presenterar tio aktuella svenska serieskapare för en internationell publik. Målsättningen är att få fler utländska serieförlag att upptäcka och översätta svenska serier. Skriften är en del av Kulturrådets uppdrag att främja svensk litteratur utomlands.

Seriefestivalen i Angoulême i södra Frankrike är Europas största seriemässa med ca 200 000 besökare och årets festival är den 42 i ordningen. Den svenska montern och det svenska programmet arrangeras av Seriefrämjandet i samarbete med Svenska institutet i Paris och med stöd från Kulturrådet. 

KONTAKT

Jan Kärrö
Handläggare
Telefon: 08-519 264 61
jan.karro@kulturradet.se

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo