Cirkus och dans till barnen i Pajala, Älvsbyn och Boden

Alla barn mellan tre och fem år i fem kommuner i Norrbotten ska under året få uppleva scenkonst. Det blir professionell teater-, dans-, musik- eller cirkusföreställning på den egna förskolan eller i någon annan lokal i kommunen. Pajala, Älvsbyn och Boden får besök redan den här veckan.

Till Pajala kommer dansföreställningen Borta! av Minna Krook, till Älvsbyn cirkusföreställningen Tvärslöjd av kompani Giraff och i Boden får barnen se cirkusföreställningen Trupp Trunk.  Senare i vår kommer turen till barnen i Gällivare och Haparanda.

Föreställningarna är del av en pilotsatsning för förskolor som Kulturrådet bekostar. Tio miljoner kronor ur Skapande skola-bidraget har avsatts för förskolan i kommuner som har långt till den professionella scenkonsten. Förutom barnföreställningarna får förskolans personal handledning av artisterna och det ges även en familjeföreställning i kommunen.

Förutom Norrbotten får nio kommuner i Västerbotten och fyra i Östergötland del av Kulturrådets satsning. Turnén arrangeras av Danscentrum och Teatercentrum.

 

Ytterligare information

Information om Minna Krooks föreställning

Information om föreställingen Tvärslöjd med Kompani Giraff

Information om Trupp Trunk

KONTAKT

Tua Stenström
Handläggare
Telefon: 08 519 264 51
tua.stenstrom@kulturradet.se

Jenny Ellverson Löfström
Handläggare
Telefon: 08 519 264 16
jenny.ellverson.lofstrom@kulturradet.se

Kontaktpersoner Norrbotten
Pajala: Jaana Fjordell, förskolechef
Telefon: 070 300 41 28

Älvsbyn: Kjell Tegnelund, fritids- och kulturchef
Telefon: 0929 172 52, 070 640 49 70

Boden: Birgitta Johansson, förskolechef
Telefon: 0921-628 58, 070 686 28 58

Header logo