Ung Scen 2015 med Sally Green. Foto: Bokmässan i Göteborg

Kulturrådet på bokmässan i Göteborg 2016

ALMA-pristagare Meg Rosoff, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och läsambassadören Anne-Marie Körling är tre gäster i Kulturrådets program under årets bokmässa i Göteborg. För tredje gången är Kulturrådet arrangör för programmet på Ung scen.

Den 22–25 september möts en mängd aktuella författare och bokälskare på bokmässan i Göteborg. Kulturrådet arrangerar Ung scens program för tredje året i rad. Fyra dagars scenprogram bjuder på ALMA-pristagaren Meg Rosoff, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och läsambassadören Anne-Marie Körling samt ett 60-tal andra spännande seminarier.

Det övergripande temat på Ung scen är Barns rätt till kultur, och programmet genomsyras även av bokmässans eget huvudtema Yttrandefrihet. Kom och lyssna på författare som Ulf Stark, Gunilla Bergström, Johanna Thydell, Annika Thor, Martin Widmark och många fler. Möt debuterande programledarna Farzad Farzaneh och Ola Selmén, teckna fantasy och manga och låt dig inspireras av Bokstart-projektet och bygdegårdarnas satsning på läsfrämjande.

Kulturrådet arrangerar flera storseminarier med teman som fristadsförfattares villkor, läsning och empati, kulturpolitik i länder med begränsad yttrandefrihet och det romska berättararvet.

KONTAKT

Susanna Höijer
Projektledare
Telefon: 08 519 264 09
susanna.höijer@kulturradet.se

Helene Oljons
Pressansvarig
Telefon: 08 5109 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo