Ny chef för scen, musik, bild och form

Veronica Lamppa Lönnbro är Kulturrådets nya chef för scen, musik, bild och form. Hon tillträder i början av maj och kommer närmast från en tjänst som chef för utvecklingsfrågor och strategiskt arbete på Riksteatern.

Veronica Lamppa Lönnbro. Foto: Anna Huerta.I bagaget har Veronica Lamppa Lönnbro kulturarbetarlinjen från Umeå universitet. Hon har också arbetat som frilansande producent och handläggare på Kulturrådet i nästan tio år, bland annat med frigruppsanslaget och regionala scenkonstfrågor, frågor som hon fortfarande brinner för.

– Under mitt yrkesliv har tillgänglighet och jämlikhet varit mitt fokus – allas lika möjligheter och rätt till ett levande och oberoende kulturliv. På Kulturrådet får jag möjlighet att fortsätta jobba med att knyta ihop det professionella konst- och kulturutövandet med de viktigaste kulturpolitiska frågorna just nu.

– Jag ser fram emot att jobba inom den kulturpolitiska sfären igen och längtar efter det kreativa pusslandet för att kunna bidra till att utveckla våra viktigaste kulturpolitiska frågor, säger Veronica Lamppa Lönnbro.

Header logo