Fyra miljoner kronor till fri scenkonst

Arabiska Teatern, Malmö Dockteater och Teater Oberon är några av grupperna inom den fria scenkonsten som nu får stöd av Kulturrådet. Sammanlagt är det 26 aktörer inom teater, opera, cirkus, performance och övriga uttryck som delar på drygt fyra miljoner kronor.

Arabiska Teatern i Stockholms län arbetar med en föreställning av, med och för arabiska invandrare, asylsökande och skådespelare i Sverige. Arbetstiteln är Sverige, Sverige älskade vän? och produktionen kommer att turnera nationellt.

Malmö Dockteater i Skåne gör samtida dockteater för vuxna och har fått stöd för projektet Limmerskan and the Glue Movement.

Teater Oberon sätter upp Dunderklumpen av Beppe Wolgers i form av en musikteateruppsättning som ska spelas vid Döda Fallet i Jämtland.

I Västra Götalands län arbetar ADAS musikaliska teater vidare med att belysa undangömda, tystade, historier i vår samtid. De får stöd för projektet Kunder.

Teater är den klart vanligaste uttrycksformen bland ansökningarna den här omgången, följt av dockteater och cirkus. Bland de beviljade ansökningar finns även opera, performance, clown och mim som uttryck. Tio av de beviljade projekten inkluderar internationella utbyten med bland annat Australien, Bangladesh, Irak, Kina och Kuba.

YTTERLIGARE INFORMATION

Margareta Brilioth, handläggare
Telefon: 08 519 264 89
margareta.brilioth@kulturradet.se 

Helene Oljons, pressansvarig
Telefon 08 519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo