Foto av Bongi MacDermott

Ny kommunikationschef på Kulturrådet

Nu är det klart att Bongi MacDermott blir chef för Enheten för kommunikation och omvärld på Kulturrådet. Hon har haft flera ledande uppdrag på myndigheten och kommer närmast från tjänsten som vikarierande kommunikationschef.

-Bongi är en erfaren ledare med god kännedom om både kulturpolitik och den konstnärliga världen. Det är viktiga kvaliteter i det fortsatta arbetet med myndighetens uppdrag och jag personligen är mycket glad över rekryteringen, säger Staffan Forssell, generaldirektör Kulturrådet.

Bongi MacDermott har en gedigen bakgrund inom konstvärlden, både från scenkonst och bild- och form. Hon har varit vikarierande kommunikationschef på Kulturrådet sedan i höstas och lett kommunikationsenheten in i en ny organisation. Hon har tidigare varit ställföreträdande chef för Enheten för scen, musik, bild och form på Kulturrådet. Under de senaste åren har hon lett flera viktiga uppdrag och utvecklingsprocesser på myndigheten, bland annat inom jämställdhetsintegrering. Innan dess arbetade hon på Nationalmuseum i Stockholm som ansvarig för skolverksamheten och hon har även erfarenhet som konstnärlig utövare. Under flera år bodde och arbetade hon på Irland och internationella frågor ingår i den nya enhetens arbete.

-Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att leda den fortsatta utvecklingen av Kulturrådets kommunikation och omvärldsbevakning. Vi har kompetenta medarbetare på enheten och det ska bli spännande att tillsammans arbeta vidare med våra uppdrag i den föränderliga värld vi verkar i, inte minst med ett utvidgat omvärldsperspektiv och i arbetet med att nå nya målgrupper, säger Bongi MacDermott.

Bongi MacDermott börjar tjänsten direkt.

KONTAKT

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon 08 519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

 

Header logo