Om webbplatsen

Kulturrådets webbplats presenterar myndighetens uppdrag och verksamhet. Kulturrådet är en statlig myndighet. Det innebär att förfrågningar och handlingar som kommer in till Kulturrådet är offentliga handlingar.

Om kakor

Webbanalysverktyget Google Analytics använder kakor, (cookies), för att mäta antalet besök på webbplatsen och antal gånger som enskilda sidor besöks. Denna besöksstatistik innehåller inga uppgifter om eller kopplingar till födelsenummer, personnamn, e-postadress eller annan personlig information.

Om du aktiverar tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen laddas en kaka ner på din dator. Den ger webbläsaren information om att visa tjänstens verktygspanel på webbplatsens olika sidor.

andra språk och lättläst

Grundläggande information om myndigheten finns på lättläst svenska, på teckenspråk och på engelska. Länkar till andra språk och lättläst svenska finns i sidhuvudet och kan nås från varje sida på webbplatsen.

Lyssna på webbplatsen

Kulturrådet använder tjänsterna Talande Webb och Talande Webb Plus för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Läs mer om Talande Webb

Så får materialet användas

Material, med undantag för bilder, på Kulturrådets webbplats får användas och spridas under förutsättning att:

  • materialet återges i obearbetat skick
  • det framgår att materialet kommer från Kulturrådet
  • materialet inte används i kommersiellt syfte

Bilder får inte användas och spridas utan upphovsmannens godkännande.

Länkning

Länkning till Kulturrådets webbplats från andra webbplatser ska göras på ett sätt eller i ett sådant sammanhang att syftet med Kulturrådets material inte riskerar att missförstås. Kulturrådets webbplats ska öppnas i eget fönster.

Anpassa textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens meny.

Att skriva ut sidor

Du skriver ut sidor genom att använda din webbläsares inbyggda funktion för utskrift. På utskrifterna är utseendet delvis annorlunda, bland annat är menyer och navigationselement borttagna.

Nedladdning av filer

En del av informationen på webbplatsen utgörs av dokument, exempelvis blanketter och publikationer. I de flesta fall är dokumenten i pdf-format eller i word-format. För att öppna en fil klickar du på länken. För att spara en fil högerklickar du på länken och väljer Spara mål som. Ge filen ett namn och välj vart den ska sparas.

För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Reader. Acrobat Reader kan hämtas gratis från Adobe. Du som inte har program som kan läsa Word-filer kan gratis ladda ner Microsoft Viewer.

Mobilanpassning

Om du besöker webbplatsen med en mobil enhet med liten skärm är utseendet anpassat till storleken. All information är dock tillgänglig även från en mobil enhet.

Javascript

Webbplatsen använder javascript exempelvis för att visa bildspel. Inget javascript som används är avgörande för att webbplatsen ska fungera.

design och produktion

Kulturrådets webbplats är designad i samarbete med Happiness AB och producerad i samarbete med Valtech AB.

Kulturrådets logotyp

Kulturrådets logotyp finns för direkt nedladdning. Förfrågan om att få använda Kulturrådets logotyp ställs till:
Telefon: 08-519 264 03
E-post: info@kulturradet.se

Synpunkter och frågor

Kontakta gärna webbredaktören om du har synpunkter eller frågor om webbplatsen och dess innehåll.

Klara Sjöström
Telefon: 08-519 264 62
E-post: klara.sjostrom@kulturradet.se

Header logo