Kulturminister Amanda Lind och Staffan Forssell på Folk och kultur

Kulturministern om Kulturskolecentrum

"Jag ska jobba för att kulturskolebidraget kommer tillbaka" - det sa den nya kulturministern Amanda Lind när hon besökte Kulturskolecentrums seminarium på Folk och kultur. Här kan du se seminariet i sin helhet och lyssna på intervjuer med paneldeltagarna!

Kulturskolan har en unik ställning i att nå barn och unga i hela landet och introducera dem till olika konstformer. På så sätt bidrar kulturskolan både till att skapa kreativa medborgare med ett livslångt fritidsintresse och till återväxt av professionella konstnärer.

Under årets upplaga av Folk och kultur bjöd Kulturskolecentrum in till samtal om kulturskolans nuvarande och framtida roll i relation till andra aktörer i kulturens ekosystem – hur passar kulturskolan in bland kulturinstitutioner, fria grupper, universitet- och högskolor, folkbildningen och andra?

Staffan Forssell, generaldirektör Kulturrådet, hälsade välkommen och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, höll ett inledningsanförande. Se hela seminariet här!

Övriga medverkande i panelen var Mats Lundborg, rektor Biskops-Arnö, Lisa Spets, teaterchef Zebradans, Liselotte Axelsson, enhetschef Kulturskolan Stockholm. Samtalet modererades av journalisten Kerstin Brunnberg.

KONTAKT

Jenny Löfström Ellverson

Verksamhetsansvarig

Telefon: 08 519 264 29
jenny.lofstrom@kulturradet.se

 

Linda Söderberg

Kommunikatör
Telefon: 08-519 264 26

linda.soderberg@kulturradet.se

Header logo