Kulturskolebidraget tillbaka

Regeringen återinför kulturskolebidraget. I vårändringsbudgeten som presenterats avsätts 50 miljoner kronor för andra halvåret 2019.

Kulturskolebidraget återinförs från och med den 1 juli. För 2019 föreslår regeringen 50 miljoner kronor, jämfört med 100 miljoner som bidraget uppgått till tidigare, eftersom de medel som nu beslutas endast avser andra halvan av året.

-Vi har sett att kulturskolebidraget har haft positiv effekt och har betytt mycket för landets kulturskolor, därför är det glädjande att vi nu kan fortsätta arbetet med att stötta kulturskolorna i sin utveckling, säger Jenny Löfström Ellverson, verksamhetsansvarig på Kulturrådets Kulturskolecentrum.

Kulturskolebidraget har delats ut sedan 2016 och används till utveckling utifrån kommunernas egna behov. Många nya barn och unga har hittat till kulturskolan tack vare bidraget och det nya kulturskolebidraget kommer att följa den statliga strategin för att stödja kulturskolorna. Det statliga stödet till kulturskolorna vilar på tre ben: kulturskolebidraget, inrättandet av det nationella Kulturskolecentret på Kulturrådet och kompetensförsörjningsinsatser genom Kulturskoleklivet.

Mer information om bidraget kommer inom kort.

Pressmeddelande Kulturdepartementet

Läs vårändringsbudget (s.134)

KONTAKT

Jenny Löfström Ellverson

Verksamhetsansvarig

Telefon: 08 519 264 29
jenny.lofstrom@kulturradet.se

 

Helene Oljons

Pressansvarig

Telefon: 08 519 264 25 /  Mobil: 076 540 10 25    
helene.oljons@kulturradet.se 

Header logo