Din passion behövs i kulturskolan

Nu startar en ny flexibel utbildning på högskolenivå för dig som har konstnärlig kompetens och som vill fylla på med pedagogiska kunskaper. Plocka de delar du behöver och läs i din takt.

Hösten 2019 startar en helt ny utbildning på högskolenivå för personer med konstnärlig kompetens som vill fylla på med pedagogiska kunskaper för att arbeta i musik- och kulturskolan.

För att underlätta för yrkesverksamma är utbildningen utformad som ett kurspaket med möjlighet att plocka delar och att läsa i etapper, både på deltid och på distans. Utbildningen ger bland annat verktyg för undervisning i grupp, med utveckling och progression för deltagare i olika åldrar och med olika behov. I höst startar inriktningar för bland annat musik, teater, bild, foto, media, slöjd och dans. Det finns även andra utbildningsvägar och längre program för den som är intresserad. Läs mer om de nya utbildningarna på:

https://www.studera.nu/kulturskola

Kulturskoleklivet

De nya utbildningarna ingår i Kulturskoleklivet, en satsning som initierades av förra regeringen för att underlätta rekryteringen av utbildad personal till landets kulturskolor. Det handlar om fler pedagoger för etablerade och nya konstformer, exempelvis streetdance och musikproduktion. Inför kursstart samarbetar UHR och Kulturrådet för att sprida information om de nya utbildningsmöjligheterna. Studera på dina villkor i höst! Sista ansökningsdag 15 april.

Att jobba i kulturskolan

Hur är det att jobba i kulturskolan? Lyssna på tre röster!

KONTAKT

Mårten Lempert
Handläggare

Telefon: 08 519 264 14
marten.lempert@kulturradet.se

 

Linda Söderberg

Kommunikatör
Telefon: 08-519 264 26

linda.soderberg@kulturradet.se

Header logo