Till navigation Till innehåll

Filmer

Se filmer från företrädare för organisationer inom musikbranschen.

Alfons Karabuda, ordförande för SKAP

Här berättar Alfons Karabuda, ordförande för SKAP, om organisationens fyra olika verksamhetsområden. Han ger också generella råd angående vad man ska tänka på när man har fått en kompositionsbeställning: vilka faktorer som ska spela in när kompositören och beställaren ska komma överens om ersättning för att skriva musiken. I samband med det kommer han också in på DSM (digital single market)-direktivet och förklarar vad det har för innebörd för en upphovsperson.

Läs mer

Mer information finns på skap.se

Christopher Thordsson, COO för IFPI

Den här informationen är särskilt relevant för den som ger ut inspelad musik. Christopher Thordsson berättar dels om vad organisationen gör här i Sverige och internationellt, dels hur det fungerar med upphovsrätt och ersättning för den som äger en utgiven inspelning (masterägare). Han berättar också om de tre olika typerna av avtal som en masterägare kan ingå.

Läs mer

Mer information finns på ifpi.se

Robert Gehring, chef för STIMs medlemsavdelning

Informationen är särskilt relevant för upphovspersoner, musikförläggare och arrangörer (för live eller streamad konsert). Robert Gehring förklarar vad STIM är för något och hur det fungerar med upphovsrättsersättning och stimrapportering av konserter. Här framgår också vad man behöver veta om man ska ge ut inspelad musik på fysisk produkt (vinyl eller CD).

Läs mer

Mer information finns på stim.se

Mattias Qvarsell, avtalssekreterare på Musikerförbundet

Musikerförbundet är ett fackförbund för musiker. I den här filmen, som är särskilt relevant för musiker och arrangörer, berättar avtalssekreteraren Mattias Qvarsell, om hur Musikerförbundet jobbar med kollektivavtal och riksminimitariffen (som kan användas om kollektivavtal saknas). Förbundet ger också förslag på vad som ska ingå i ett kontrakt mellan musiker och uppdragsgivare.

Läs mer

Mer information finns på musikerforbundet.se

Annelie Nordgren, chef för medlemsservice, SAMI

Här berättar Annelie Nordgren, chef för medlemsservice, om vad SAMI är och hur det fungerar med ersättning till musiker som medverkar i en utgiven inspelning i Sverige eller utomlands. 

Läs mer

Mer information finns på sami.se

Laddar...