Till navigation Till innehåll

Att söka bidrag

Här hittar du information om våra drygt femtio bidrag och hur du gör för att söka dem. Varje år delar vi ut runt 2,5 miljarder kronor inom dessa områden: litteratur, läsfrämjande och bibliotek, bild- och formkonst, museer, musik, teater, dans och nutida cirkus, Skapande skola samt nationella minoriteters kultur.

Viktigt att veta

Här kan du läsa mer om sådant som är viktigt att känna till när du söker våra bidrag. Du hittar också kontaktuppgifter och vårt forum där du kan ställa frågor och få svar direkt.

Ansökningsdatum 2021

Här hittar du en översikt över alla ansökningsperioder under 2021 för samtliga bidrag.

Ansökningsdatum 2021

Din ansökan är allmän handling

En ansökan om bidrag som skickas in till Kulturrådet är allmän handling. Alla medborgare har rätt att ta del av allmänna handlingar vilket betyder att någon kan begära att få ta del av din ansökan.

Då kan vi inte ge bidrag

Kulturrådet får inte ge bidrag till någon som har skulder till staten för skatt eller avgift. Kulturrådet får heller inte ge bidrag till företag som är i likvidation.

Så behandlar vi personuppgifter

Kulturrådet behandlar personuppgifter bland annat när de lämnas som underlag för ansökan om och redovisning av bidrag och när vi rekryterar nya medarbetare.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter

Så arbetar vi mot mutor och jäv

Vi har ett särskilt ansvar att arbeta sakligt, opartiskt och att bekämpa alla former av mutor och korruption. Därför har vi tagit fram riktlinjer som guidar oss i det dagliga arbetet.

Läs mer om hur vi arbetar mot mutor och jäv

Vanliga frågor och svar

Har du frågor om krisstödet till kulturen? 

I vårt forum kan du ställa frågor och få svar direkt. Där finns även svaren på flera hundra av de vanligaste frågorna om krisstödet och våra ordinarie bidrag. Du söker enkelt på kategori eller ord för att hitta ditt intresseområde. Börja gärna här!

Frågor och svar i vårt forum

Du kan också få svar på frågor om krisstödet via
Support: krisstod@kulturradet.se

Har du frågor som rör krocken mellan krisstödet och Skatteverkets omställningsstöd kan du skicka din fråga via e-post: stodkrock@kulturradet.se

Mejla oss

Hittar du inte det du söker i vårt forum för vanliga frågor och svar, mejla gärna vår bidragssupport. På mejl svarar vi på allmänna frågor om bidrag och ger även teknisk support vid bidragsansökan. Helgfria vardagar försöker vi alltid att svara på dina frågor inom 24 timmar. Vår mejladress är: support@kulturradet.se

Ring oss

Vill du hellre prata med vår bidragssupport kan du även kontakta oss på telefon för allmänna frågor om bidrag och teknisk support vid bidragsansökan.

Våra telefontider på helgfria vardagar är:

Måndag, onsdag och fredag kl. 9.00-11.00 
Tisdag och torsdag kl. 13.30-15.30
Telefon: 08-519 264 01 

Inför storhelger och klämdagar

Vill du komma i kontakt med en specifik person hittar du alla våra medarbetare här.

Vi som arbetar på Kulturrådet

+ + +