Johan Anderblad lockar läsare på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.Johan Anderblad lockar läsare på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.Johan Anderblad lockar läsare på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen. + + +
Johan Anderblad lockar läsare på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.

Läsambassadörens uppdrag

Läsambassadören är utsedd för att sprida läslust och verka för att alla ska få samma möjligheter att hitta fram till litteraturen.

Det gör Johan Anderblad bland annat genom att filma människor som inspirerar andra att läsa och sprida deras berättelser under hashtaggen #läsambassadörencheckarin på Instagram. 

Checka in hos Läsambassadören (öppnas i nytt fönster)

– Jag är nyfiken på hur folk läser. Mitt jobb som läsambassadör handlar ju om att sprida läsandet och då gäller det att ta reda på hur det går till. Och ett sätt är att få reda på det är att fråga de som redan läser hur de började, säger Johan Anderblad. 

Johan Anderbladkänd från barnprogrammet Bolibompa, är läsambassadör 20172019Han är den fjärde läsambassadören i ordningen.  

Läs mer om läsambassadören

Datum att hålla reda på i sommar/höst:

På Bokmässan i Göteborg i september sammanfattar Johan Anderblad sina två år som läsambassadör. Här finns datum då Johan Anderblad medverkar i olika sammanhang i sommar/höst, fler tillkommer:

Läsambassadören checkar in och ut

Pressbilder 

Pressbild, Johan Anderblad, från Bokmässan 2018. Foto: Anna von Brömssen

Pressbild, Johan Anderblad. Foto: Susanne Kronholm

Pressfoto Johan Anderblad, foto Susanne Kronholm

Kontakt

Kontakta läsambassadören via mejl eller telefon.

Johan Anderblad

  • Läsambassadör