Till navigation Till innehåll
Porträtt av läsambassadören Nioosha Shams. Skriv om oss! står skrivet i bilden.Porträtt av läsambassadören Nioosha Shams. Skriv om oss! står skrivet i bilden.Porträtt av läsambassadören Nioosha Shams. Skriv om oss! står skrivet i bilden.

Podden "Skriv om oss" för alla som älskar ungdomar och ungdomslitteratur! Lansering 28 april. Foto: Susanne Kronholm.

Läsambassadören startar podd för ungdomar

28 april lanserar Sveriges läsambassadör Nioosha Shams ett helt nytt poddprogram om ungdomslitteratur. Med och för ungdomar. Podcasten har döpts till ”Skriv om oss!” och kommer att innehålla samtal kring olika teman med inbjudna gäster.

Gäst i första programmet är poeten Aya Kanbar, som debuterade med en hyllad diktsamling vid 17 års ålder. Hon berättar om hur kärleksdikten kan användas som verktyg i livet. Medverkar gör även 15-åringarna Rebo Mahmod och Nasteeho Shegow som samtalar med Nioosha Shams om tankar och känslor som väcks till liv i läsningen av författarens verk. Avsnittets tema är kärlek och kärleksdikten.

– Jag hoppas att podden kan inspirera till läsning men kanske främst till det egna skrivandet. Jag vill göra ungdomarnas röster hörda och hoppas att ungdomar kan spegla sig i, och kunna relatera till, innehållet, säger läsambassadören Nioosha Shams.

Framtida gäster är bland annat författaren Nora Khalil, artisten Robin Nazari och spoken word-poeten Sara Nazari. I varje avsnitt deltar även unga. Målgruppen är ungdomar och tanken är att podden ska kunna användas som undervisningsmaterial i skolan. Varje avsnitt är 15 minuter långt och nya program släpps varannan fredag med början 28 april. Du hittar dem där poddar finns. 

Läs mer

Läs mer och hitta poddavsnitten

Läs om läsambassadören Nioosha Shams

Läs om ungdomsrådet som Rebo Mahmod och Nasteeho Shegow ingår i____

"Skriv om oss!” är en podd om ungdomslitteratur, med och för ungdomar. Det är ett rum att vila i, en plats för de nyfikna äventyrarna, men framför allt en uppmaning: skriv om oss.

Kontakt

Nioosha Shams

Läsambassadör

Nina Ström

Handläggare

Lena Boqvist

Kommunikatör

Laddar...