Till navigation Till innehåll

Nyhetsarkiv

Här finnas alla våra nyheter, gamla som nya.

Sökresultat

Visar resultat 1-444

Bild för - Dreja_16x9_rosa1.jpg
25 februari 2020

Under 2019 beviljade vi 52 procent av bidragsansökningarna. Det är samma siffra som 2018. Totalt fick vi in 8 286 ansökningar. Största delen av våra bidrag gick till konstområdena teater, dans, musik och övrig scenkonst.

Foto: Susanne Kronholm
24 februari 2020

Missade du webbinariet om Stärkta bibliotek? Nu kan du se det i efterhand och läsa svar på frågorna som kom in! Den 5 mars öppnar ansökningsomgången.

Juryns ordförande Boel Westin vid tillkännagivandet av 2019 års pristagare. Foto: Stefan Tell.
3 februari 2020

För artonde gången utser ALMA-juryn en pristagare som får ta emot litteraturpriset Astrid Lindgren Memorial Award – och prissumman på fem miljoner kronor. Det är det största priset i världen som sätter fokus på kvalitativ litteratur för barn och unga och vikten av läsning.

Levande musik av hög kvalitet ska nå ut till hela landet. Här Öland Roots. Foto: Uran Anjar
3 februari 2020

Kulturrådet har idag fördelat bidrag till 291 musikarrangörer i Sverige. Genom bidraget når ett varierat utbud av levande musik av hög kvalitet ut till människor i hela landet.

Folkets Hus och Parker har en turnétradition med Cirkus Cirkör. Foto: Linnéa Svensson Arbab.
3 februari 2020

Långt ifrån alla våra bidrag hamnar i strålkastarljuset. Sedan många år fördelar Kulturrådet pengar till olika organisationer som skapar förutsättningar för kultur i hela landet. Det är en del av den kulturella infrastrukturen.

Biblioteket i Hallonbergen. Foto: Susanne Kronholm.
30 januari 2020

Tillgänglighetsfrågor är prioriterade på folkbiblioteken och för Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek, men hur självklart är det att arbeta med kognitiv tillgänglighet på bibliotek?

Fiber Art Sweden, verket HANG OVER av performancegruppen Hugger-Mugger.
29 januari 2020

Konstnärer behöver möjlighet att producera konst och ställa ut där de bor. Därför är både kollektivverkstäder och konsthantverksgrupper viktiga för bild- och formkonsten.

Föreställningen Siljansringen i Vattnäs Konsertlada. Foto: P-J Jansson
24 januari 2020

Kulturrådets styrelse har nu beslutat om årets bidrag till kultur i hela landet. Omkring 1,3 miljarder kronor går till 20 regioner via kultursamverkansmodellen. Samtliga regioner ökar sin finansiering, därmed höjs även det statliga bidraget.

Satsningar på digital kompetens och utveckling är en stark tendens i Stärkta bibliotek-ansökningarna. Foto: Susanne Kronholm
21 januari 2020

Välkommen att delta i ett webbinarium om bidraget Stärkta bibliotek! Vi berättar om vad som har hänt sedan förra omgången och vilka ansökningar vi gärna vill uppmuntra år 2020 för att uppfylla syftet med bidraget. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor om stort och smått gällande Stärkta bibliotek.

Bild för - ksam_2010-2018.png
20 januari 2020

För första gången får vi en samlad bild av de årliga offentliga bidragen till verksamheterna i kultursamverkansmodellen, fördelade på kulturområden.