Till navigation Till innehåll

Nyhetsarkiv

Här hittar du nyheter från Kulturrådet i datumordning. Sök och filtrera för att hitta artiklar från en viss tidsperiod.

Sökresultat

Visar resultat 1-641

Man mekar med bil med en bok i bakfickan.
13 oktober 2021

Välkommen till årets digitala träff för läsfrämjande med temat läsande förebilder. Möt olika sorters förebilder, ta del av ny forskning och få inblick i framgångsrika läsfrämjande metoder.

Bild för - markus-spiske-UCbMZ0S-w28-unsplash.jpg
Krisstöd kultur
7 oktober 2021

Fler från bildkonsten har sökt krisstöd den här gången men totalt är det ungefär samma mönster som i tidigare ansökningsomgångar. Musikområdet står för drygt hälften av ansökningarna och scenkonsten för cirka en femtedel.

Läsambassadören Bagir Kwiek deltog på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.
5 oktober 2021

Vi arrangerade och deltog i flera programpunkter under Bokmässan. Samtalen ligger kvar att se på Bokmässan Play till och med 31 december 2021.

Bild för - yi-liu-iWqQIp1vU7w-unsplash.jpg
4 oktober 2021

Drygt 70 procent av tillfrågade utställningsarrangörer uppger att de följer avtalet om medverkans- och utställningsersättning, det så kallade MU-avtalet. En stor ökning jämfört med Kulturrådets undersökning för åtta år sedan. Det framkommer i en rapport som skickades till regeringen den 1 oktober.

Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin. Foto: Susanne Kronholm.
30 september 2021

Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin är positiv till Återstartsutredningen som den 30 september lämnade över sitt slutbetänkande till regeringen.

En hög med papper
30 september 2021

Välkommen till Angelägen forskning – ett nytt forskarforum för stärkta bibliotek, arrangerat av Kulturrådet och Kungliga biblioteket. Det första tillfället i denna serie av seminarier sänds live på webben 28 oktober.

Läsrådet presenterades på årets Bokmässa. Foto: Anna von Brömssen.
23 september 2021

Idag den 23 september utsåg regeringen ett läsråd med fokus på läsfrämjande insatser för barn och unga. Läsrådet inrättas som ett rådgivande organ under Kulturrådet och ordförande blir Kajsa Ravin, generaldirektör på Kulturrådet. Övriga representanter kommer bland annat från skola, forskarvärlden och litteraturområdet.

Bild på en man med instrument
15 september 2021

Program för konstnärlig frihet fördelar åtta projektbidrag och tre verksamhetsbidrag för programperioden 2021–2023.

Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.
14 september 2021

Regeringen föreslår en rekordstor ökning i kulturbudgeten med 1,3 miljarder kronor för 2022. Ett stimulansstöd på 745 miljoner ska fördelas av Kulturrådet. Även satsningar på kultursamverkansmodellen, bibliotek, fri scenkonst samt bild och form förstärks via Kulturrådet.

Man läser tidning på bibliotek medan en kvinna tittar i en bokhylla.
14 september 2021

Efter tre år med satsningen Stärkta bibliotek presenterar vi en extern uppföljning gjord av Högskolan i Borås. Hur gick det egentligen, uppfyller satsningen sitt syfte att öka utbud och tillgänglighet?