Nyhetsarkiv

Här finnas alla våra nyheter, gamla som nya.

Sökresultat

Visar resultat 1-434

Sortera

År

Månad

Kulturrådets styrelseordförande Svante Weyler. Foto: Hans Alm.
7 januari 2020

För ett år sedan gick Svante Weyler i pension efter många år som förläggare, författare och journalist. Sedan den 1 januari är han ny ordförande för Kulturrådets styrelse.

Folk och Kultur
7 januari 2020

Den 5–8 februari är det dags för tredje upplagan av det kulturpolitiska eventet Folk och Kultur i Eskilstuna. Vi är på plats med monter och seminarier om hållbar kultur och bildning i samhällsbygget.

Barns eget skapande är prioriterat inom Skapande skola. Foto: Susanne Kronholm.
7 januari 2020

Nu öppnar vi för ansökningar till bidraget Skapande skola. Från och med den 7 januari till och med den 4 februari tar vi emot ansökningar från landets skolhuvudmän och förskolehuvudmän. På den här sidan har vi samlat tips och inspiration som hjälper dig att göra en bra ansökan.

Bild för - Armar_16x9_korall.jpg
23 december 2019

Kartläggning av arrangörsledet och översyn av hur regionerna arbetar med frågor om konstnärernas villkor. Det är några uppdrag Kulturrådet får i regleringsbrevet för 2020 från regeringen.

19 december 2019

Kajsa Ravin. Foto: Kulturrådet.
19 december 2019

Regeringen har i dag utsett Kajsa Ravin till generaldirektör för Kulturrådet med tillträde den 9 mars 2020. Kajsa Ravin kommer närmast från jobbet som kulturdirektör i Region Uppsala.

Bidrag till nationella minoriteters kultur har fördelats.
13 december 2019

Projektet Romer och judar - kulturella möten från norr till syd får 120 000 kronor av Kulturrådet för första året. Under tre år ska projektet öka medvetenheten om de två minoriteternas likheter och skillnader i kulturen och vardagen.

Jonas Nordberg. Foto: Chrisander Brun.
13 december 2019

Vi fördelar nu bidrag till musikutgivning för andra gången i år. Barns vardag, sånger på jiddisch och tonsatt samisk poesi finns med i omgången som bjuder på rik variation av artister och uttryck. 82 projekt delar på närmare 4,6 miljoner kronor.

Essä, en av de nya kulturtidskrifter som får stöd.
13 december 2019

Drabbrikan, Essä, Kontext, Pralin Magasin och Yidishland är fem nya kulturtidskrifter som får stöd av Kulturrådet. Sammanlagt får 84 tidskrifter 23,1 miljoner kronor.

Bagir Kwiek, läsambassadör 2019–2021. Foto: Susanne Kronholm
12 december 2019

På en pressträff i Filmhuset avslöjade Kulturrådet att Sveriges nya läsambassadör, den femte i ordningen, heter Bagir Kwiek. Den här gången kommer läsambassadörens främsta fokus att vara minoriteten romer.