Till navigation Till innehåll
Barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/20.Barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/20.Barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/20.

Barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/20.

Beställ barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/2020

Lagom till läslovet vecka 44 kommer Barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/20, sprängfylld med boktips och läsupplevelser. I årets upplaga finns en stark röd tråd: viljan att väcka läslusten. Att sprida glädjen i att läsa, skriva och leka med ord. Beställ katalogen gratis och väck läslusten, väck tanken, väck boken!

I katalogen presenteras böcker från det senaste årets utgivning, valda och presenterade av en urvalsgrupp bestående av experter på barn- och ungdomslitteratur. Det är läsning för såväl de riktigt små barnen som ungdomar och unga vuxna. Vi tipsar även om böcker på flera olika språk, utgivna av svenska förlag. Ambitionen är att det ska finnas något för alla. Förutom bokpresentationer rymmer katalogen många artiklar, intervjuer och pyssel.

- När lusten får bestämma har fantasin inga gränser. Det vill vi slå ett extra slag för genom läsaktiviteten Väck boken! som lanseras i årets katalog, berättar Henriette Zorn, projektledare/redaktör för katalogen.

Hjälp har tagits av läsinspiratörerna Anna Hällgren, som annars jobbar med bland annat Bokstart, och Ann-Marie Körling, lärare, läsare, författare och tidigare läsambassadör. De delar med sig av sina tips i katalogen och på #väckboken i sociala medier. Som Körling formulerar det: ”En bok som ingen läser sover i sin ensamhet. I samma stund du öppnar boken är boken vaken och du som läser väcker innehållet till liv. Att läsa är en aktivitet.” Årets bokväckare presenteras i samband med läslovet 2020. Gruppen som väljs kommer att presenteras i nästa års Barn-och ungdomskatalog. 

Barn- och ungdomsbokskatalogen ges ut av Kulturrådet. Den har funnits i 20 år, den är gratis, och kan beställas såväl av privatpersoner som av skolor, bibliotek, förskolor, fritidsgårdar som av idrottsföreningar.

Beställ:

Beställ katalogen redan idag

Ladda ner:

Barn

Ung

Läs mer:

Läs mer om Väck boken!

Kontakt

Henriette Zorn

  • Handläggare