Till navigation Till innehåll
Framsidorna på Barn- och ungdomsbokskatalogen 2020/21Framsidorna på Barn- och ungdomsbokskatalogen 2020/21Framsidorna på Barn- och ungdomsbokskatalogen 2020/21

Barn- och ungdomsbokskatalogen 2020/21 – beställ redan nu!

Det är den tiden på året – hösten är här, böckerna lockar, läslovet närmar sig. Och det är dags att beställa den nya Barn- och ungdomsbokskatalogen.

Beställ och få katalogen innan Läslovet

Katalogen räcker länge – men beställer du senast 9 oktober hinner den fram till dig innan Läslovet, vecka 44.

Beställ Barn- och ungdomsbokskatalogen

  • Katalogen är full av boktips för barn, ungdomar och unga vuxna. Den innehåller även pyssel och inspirerande artiklar.

  • I årets katalog presenteras för första gången Årets bokväckare. Var med och Väck boken även 2020/21 i vår nya lässatsning!

  • Katalogen finns GRATIS att beställa – beställ exemplar till alla eleverna på skolan, barnen i familjen, besökarna på biblioteket, bokhandeln, förskolan, fritidsgården och barnavårdscentralen, eller bara till dig själv.

 

Om katalogen:

”… precis som vanligt till bredden fylld med alla slags berättelser för jättesmå till jättestora barn. Kanske berättelser som gör vardagen och världen lite mer begriplig eller också magisk och förtrollad eller allt på en och samma gång. ”
Henriette Zorn, projektledare Barn- och ungdomsbokskatalogen

Barn- och ungdomsbokskatalogen har funnits i över 20 år. I katalogen presenteras böcker från det senaste årets utgivning, valda av en urvalsgrupp bestående av experter på barn- och ungdomslitteratur. Vi tipsar även om böcker på flera olika språk. En digital version av katalogen finns tillgänglig på Kulturrådets webb strax innan Läslovet.Kontakt

Henriette Zorn

  • Handläggare