Till navigation Till innehåll
Omslaget till Barn- och ungdomsbokskatalogen 2023/2024.Omslaget till Barn- och ungdomsbokskatalogen 2023/2024.Omslaget till Barn- och ungdomsbokskatalogen 2023/2024.

Barn- och ungdomsbokskatalogen 2023/24

Ladda ner Barn- och ungdomsbokskatalogen

Här kan du ladda ner årets Barn- och ungdomsbokskatalog. Den är fullproppad med boktips, inspiration, pyssel och spännande intervjuer.

Katalogen 2023/24 innehåller boktips från årets bokutgivning till barn och unga. Vi tipsar om tryckta böcker, e- och ljudböcker samt böcker på andra språk än svenska.

Vi har pratat med Bland drakar och dragqueens, författaren Faiaz Dowlatzai och årets vinnare av Astrid Lindgren Memorial Award, Laurie Halse Anderson.

Ungdomsrådet, startat av läsambassadören Nioosha Shams, delar med sig av en chatt där de pratar modersmål, identitet och skam.

Årets bokväckare: Väck boken Sundsvall lär oss hur man skapar ett lärande och roligt läsprojekt av en gammal koffert och ihoprullade brev.

Ungdomsboksförfattaren Jali Madi Susso ger oss sina bästa skrivtips.

Plus massor av pyssel och klurigheter!

Ladda ner

Ladda ner en PDF (lågupplöst)

Ladda ner en PDF (högupplöst)

Via nedan knapp kan du beställa ett fysiskt exemplar av katalogen. Den är helt gratis att beställa och du kan beställa hur många du vill.

Laddar...