Till navigation Till innehåll

Välkommen att kontakta oss

Kulturrådet och Filminstitutet är nationell kontaktpunkt för Kreativa Europa i Sverige. Tillsammans utgör vi Kreativa Europa Desk Sverige. 

Med anledning av Covid-19, arbetar vi helt digitalt. Kontakta oss gärna via mejl eller telefon, möjlighet finns också att boka in digitala videomöten.

Vi informerar om programmet och ger råd till dig som vill söka stöd. Hör gärna av dig till oss om du:

  • vill diskutera din organisations möjligheter att söka stöd inom Kreativa Europa eller andra EU-program.
  • har frågor kring ansökningsprocessen eller innehållet i de olika stödformerna.
  • vill boka tid för ett personligt rådgivningsmöte för att diskutera ert projekt och/eller er ansökan eller din organisation har en idé för att skapa ett europeiskt eller internationellt kulturprojekt. Vi bokar gärna in ett möte i våra lokaler på Kulturrådet i Stockholm, eller har möte via telefon eller Skype.
  • har frågor gällande internationellt och europeiskt kultursamarbete och nätverk.
  • har andra frågor om Kreativa Europa eller gällande EU:s insatser och arbete med de kulturella och kreativa sektorerna.

Har du frågor som rör film, tv och dataspel ska du i första hand vända dig till Filminstitutet och Kreativa Europa Desk Sverige - MEDIA.

Har du frågor som rör alla andra kulturella och kreativa sektorer ska du i första hand kontakta oss på Kulturrådet och Kreativa Europa Desk Sverige – Kultur. Du hittar alla kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Vi på desken beviljar inga bidrag inom Kreativa Europa - alla stöd administreras av det internationella programkontoret Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) i Bryssel.

Kontakta oss gärna om din organisation deltar i ett projekt med stöd från Kreativa Europa! Vi hjälper gärna till med att sprida information om ert projekt.

Nyhetsbrev och sociala medier

Genom vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om programmet, vilka stöd du kan söka och annat som rör EU:s kulturpolitik och internationellt samarbete och utbyte.

Prenumerera på nyhetsbrevet 

Vi finns också på Facebook och Twitter - följ oss gärna där!

Facebook 

Twitter

I fokus

Varje år ger vi på Kreativa Europa Desk Sverige ut infobladet Kreativa Europa i fokus. Här kan du läsa det senaste numret.

Kreativa Europa i fokus, 2019

Mer information

Vill du ha kontakt med de nationella kontaktkontoren för Kreativa Europa, så kallade Creative Europe Desks, runtom i Europa? 

Här hittar du information om alla kontaktkontor 

Kreativa Europa Desk Sverige - Kultur

Kreativa Europa Desk Kultur Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1-5

Elin Rosenström

  • Verksamhetsansvarig, Kreativa Europa Desk Sverige

Tanja von Dahlern

  • Handläggare

Kontakt: Kreativa Europa Desk Sverige - MEDIA

Kreativa Europa Desk MEDIA Svenska Filminstitutet  Box 27126, SE-102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1-5

Ulrika Nisell

  • Head of Office