Till navigation Till innehåll

Nyheter

Vad är på gång i kulturskolevärlden? Här hittar du senaste nytt från Kulturskolecentrum!

Sökresultat

Visar resultat 1-58

Barn dansar balett
Nyhet
19 februari 2021

Nu har er kulturskola möjlighet att skicka in video-vykort till Kulturskoledagarna 2021! Vi vill under konferensen lyfta allt fantastiskt som sker på våra kulturskolor runt om i landet.

Foto: Susanne Kronholm
Nyhet
18 februari 2021

Många kulturskolor upplever att frågor runt GDPR krånglar till det för verksamheten. Kulturskolerådet har på en ny webbsida försökt reda ut vad man behöver tänka på.

Gunnar Bjursell
Nyhet
17 februari 2021

Nu kan du ta del av det inspelade webbinariet Den kulturella hjärnan i textad version.

Barn dansar balett
Nyhet
11 februari 2021

Ansökningsperioden för utvecklingsbidraget till kulturskolor är i full gång och den sista ansökningsdagen är 23 februari. Nu kan du ta del av våra filmade svar på de vanligaste frågorna.

Foto: Norsk kulturskoleråd.
Nyhet
8 februari 2021

Fyra rapporter har färdigställts den senaste tiden om vi räknar in december: Kulturskolan i siffror, Statliga insatser till kulturskolor, Resultat av bidrag till kulturskolan samt Kulturskola i samverkan.

Barn dansar balett
Nyhet
29 januari 2021

Nu är det dags att anmäla sig till Kulturskoledagarna, 25–26 mars. Tema för året är Ungas rättigheter, delaktighet och inflytande. Innehållet består av experter, föreläsningar, frågestunder och samtal.

Pojke med mask av papier mache
Nyhet
19 januari 2021

Gunnar Bjursell, professor em och koordinator för programmet Kultur och Hjärna vid Karolinska institutet, ger en föreläsning om det framväxande forskningsområdet där modern neurovetenskap möter humaniora, pedagogik, samt klassiska kulturella aktiviteter.

Foto: Susanne Kronholm
Nyhet
14 januari 2021

Samhällets utveckling kräver en höjning av den estetiska kompetensen, bland annat genom att kulturskolan når ut bredare, skriver Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm.

Dans från Eskilstuna kulturskola.
Nyhet
21 december 2020

Missade du webbinariet från 11 december om samverkan mellan kulturskola och skola? Här kan du se det i efterhand.

Omslag Kulturskolan i siffror
Nyhet
17 december 2020

Här berättar vi lite kort om det som är bra att veta om utvecklingsbidraget för kulturskolor inför 21 januari 2021, då ansökningsomgången startar.

+ + +