Till navigation Till innehåll

Nyheter

Vad är på gång i kulturskolevärlden? Här hittar du senaste nytt från Kulturskolecentrum!

Sökresultat

Visar resultat 1-70

Lerfigurer i olika storlekar
Nyhet
4 maj 2021

Insamlingen av kulturskolestatistiken går mot sitt slut och vi tackar för alla svar! För att få ännu bättre svarsfrekvens hoppas vi att de kommuner som ännu inte har svarat tar chansen den här sista veckan.

Barn dansar på kulturskola
Nyhet
26 april 2021

Avhandlingen heter "Musikpedagogik och demokratisering: Policyprocesser och diskurser av inkludering av alla barn i Sveriges kulturskolor". Författare är Adriana di Lorenzo Tillborg, som disputerade 23 april vid Musikhögskolan i Malmö.

Kulturskoledagarna 2021
Nyhet
16 april 2021

Missade du något under konferensen? Kanske Amanda Linds inspirerande tal eller våra fantastiska kulturskoleelevers inskickade videovykort? Nu finns allt från Kulturskoledagarna att se i efterhand!

Pedagog och elever som dansar.
Nyhet
12 april 2021

Kulturskolecentrum arrangerar tillsammans med lärosätena inom Kulturskoleklivet en informations- och dialogträff 29 april för dig som arbetar fackligt eller är chef i kulturskola.

Instrument och andra kulturföremål liggandes på ett piano.
Nyhet
9 april 2021

Täby berättar om projektet KÖK (Kulturskola över kommungränserna) och Stockholmsregionen om RIK (Regional tillgång till idrottsanläggningar och kulturskola). Har du också ett bra exempel?

Bild för - Norrköping DigIT.jpg
Nyhet
24 mars 2021

Här presenteras resultaten från Kulturskolecentrums enkät om pandemins konsekvenser för Sveriges kulturskolor. Syftet med undersökningen är att ge en nationell översikt.

Barn skapar musik på ipad
Nyhet
16 mars 2021

Har ni distansundervisat? Haft stängt men öppnat igen? Många kulturskolor undrar hur andra gör och önskar en nationell översikt. Vi önskar svar senast 19 mars.

Tilde Björfors. Foto: Mattias Edwall.
Nyhet
11 mars 2021

Tilde Björfors från Cirkus Cirkör skriver om cirkusträningens styrkor och kulturutövandets och skapandets värde för barn och unga.

Pojke med mask av papier mache
Nyhet
11 mars 2021

Genom samverkan med konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet kommer vi att stärka vårt arbete med att förse landets kommuner och kulturskolor med relevant forskning som kan bidra till att utveckla verksamheterna.

Lerfigurer i olika storlekar
Nyhet
10 mars 2021

Nu är insamlingen av kulturskolestatistiken igång. Statistiken bidrar till mer kunskap om kulturskolornas verksamhet, underlättar jämförelser och visar på utvecklingen över tid. Varje kommuns medverkan är betydelsefull och sista inlämningsdag är 31 mars.

+ + +