Till navigation Till innehåll
Gruppbild: En kvinna och nio ungdomar - både pojkar och flickor. Gruppen har trängt ihop sig i ena hörnet av ett rum och är samlade kring en soffa.Gruppbild: En kvinna och nio ungdomar - både pojkar och flickor. Gruppen har trängt ihop sig i ena hörnet av ett rum och är samlade kring en soffa.Gruppbild: En kvinna och nio ungdomar - både pojkar och flickor. Gruppen har trängt ihop sig i ena hörnet av ett rum och är samlade kring en soffa.

Foto: Susanne Kronholm.

Filmer med ungdomsrådet och läsambassadören Nioosha Shams

Här samlar vi filmer vi producerat med Sveriges läsambassadör Nioosha Shams (2022–2024) och ungdomsrådet som är knutet till henne. Deras fokusområden är modersmål, flerspråkighet och ungdomslitteratur.

Ungdomsrådet består av nio 15–16 åringar från Södertälje, Järva och Tensta. De bildades på initiativ av läsambassadören Nioosha Shams för att få in ungdomarnas perspektiv och tankar kring frågor som rör modersmål, flerspråkighet och ungdomslitteratur.

I ungdomsrådet ingår: Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow, Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari och George Sarkes.

Film med Sveriges läsambassadör Nioosha Shams

Se en syntolkad version av filmen

Film med ungdomsrådet

Se en syntolkad version av filmen

Läs mer

Pressmeddelande om ungdomsrådet

Om läsambassadören Nioosha Shams

Podden Skriv om oss! med läsambassadören och ungdomsrådet

Kontakt

Nina Ström

Handläggare

Lena Boqvist

Kommunikatör

Laddar...