Till navigation Till innehåll
Inga Tvivel är en av flera dragqueens som läser sagor för barn i satsningen Bland drakar och dragqueens. Foto: Fernando Illezca. Inga Tvivel är en av flera dragqueens som läser sagor för barn i satsningen Bland drakar och dragqueens. Foto: Fernando Illezca. Inga Tvivel är en av flera dragqueens som läser sagor för barn i satsningen Bland drakar och dragqueens. Foto: Fernando Illezca.
Inga Tvivel bjuder på en magisk sagostund. Foto: Fernando Illezca.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att låta fler röster höras, fler berättelser spridas, fler erfarenheter brytas mot varandra. Kön, könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning ska inte stå i vägen för det. I grunden är det en fråga om rättvisa och demokrati.

För oss handlar det bland annat om att vara med och sprida kunskap om hbtq i kulturlivet, men också att hbtq-perspektiv finns med i vår samlade bidragsgivning. Hbtq- perspektivet ingår som ett av de områden vi bedömer när vi får in ansökningar.

Lär mer om vårt uppdrag inom hbtq i kulturen

 

Sagostunden Bland drakar och dragqueens har turnerat runt på bibliotek i Sverige med hjälp av vårt stöd till läs- och litteraturfrämjande insatser. Här kan du se en film från Södertälje stadsbibliotek.

Kontakt

Information om vårt strategiska uppdrag.

Karin Westling

  • Handläggare
+ + +