Till navigation Till innehåll

Hitta inspiration

Tematisk skyltning, popup-utflykter och läsfrämjande samarbeten är några exempel på hur biblioteken arbetar kring hyllan och kulturrådsböckerna. Här hittar du ett urval av de inspirerade inlägg som finns på #garanteratbraböcker på sociala medier.

Garanterat bra böcker på pizzeria i Arvika.

Arvika bibliotek

"#garanteratbraböcker på pizzerian i Edane!"

Läs mer

Arvika bibliotek

Nykvarns bibliotek

"Visst finns det bilderböcker bland kulturrådsböckerna, här är några exempel från senaste boklådan. #garanteratbraböcker #nykvarnsbibliotek #kulturrådsböcker #rosagulahyllan

Läs mer

Nykvarns bibliotek

Biblioteken i Jönköping

"Gillar du känslan att läsa något oväntat? Eller vill du fördjupa dig i samtida svensk poesi? Du hittar lästips i hyllan #garanteratbraböcker en trappa upp, på stadsbibblans poesiavdelning. Garanterat bra böcker är Kulturrådets satsning på de litteraturstödda böckerna på biblioteken runt om i Sverige."

Läs mer

Biblioteken i Jönköping

Umeåregionens bibliotekswebb

”Det är lätt att bli entusiastisk över sin läsning och många bibliotekarier delar gärna med sig av sina upplevelser, skriver Tommy Bildström i sin krönika. Det kan dock vara lite svårare att tipsa om böcker som verkligen betyder något. Med en ny hylla från Kulturrådet blir det lite lättare.”

Läs mer

Umeåregionens bibliotekswebb

Biblioteken i Varberg

"Malin arbetar på lokalbiblioteket i Kungsäter och hennes bästa kulturrådsbok är ”Nora eller brinn Oslo brinn”, utgiven på @ellerstroms_forlag.  'En tragisk bok med mycket svart humor som får mig att skratta högt'. Boken ingår i #sommarbokenspecialförvuxna #garanteratbraböcker #noraellerbrinnoslobrinn #minbästakulturrådsbok"

Läs mer

Biblioteken i Varberg

Kramfors bibliotek

"Du känner väl till vår #garanteratbraböcker -hylla? Just nu står den på ICA Rosen i Nyland och wow vad det lånas! Hyllan hann bli nästan helt tom, men nu är den påfylld igen. Det är fri lånetid på böckerna, så det är bara att ta en bok och lämna tillbaka den när du är färdig, i hyllan eller på biblioteket." #garanteratbraböcker #kramforsbibliotek #mobilabiblioteket

Läs mer

Kramfors bibliotek

Landskrona bibliotek

"Vi klär oss färgenligt med K-rådets hylla och Helga Härenstams bok. Är du intresserad av garanterat bra böcker? Häng då på vår fotobokscirkel som leds av Helga. Kom så gärna!"  

Läs mer

Landskrona bibliotek

En bok framför en bokhylla.

Nordmalings bibliotek

”Idag vill vi tipsa om högaktuella "The hate u give" av Angie Thomas. I den skildras polisens övervåld mot afroamerikaner i USA. Den finns både i vår #garanteratbraböcker-hylla och på vår ungdomsavdelning.”

Läs mer

Nordmalings bibliotek

Norrtälje stadsbibliotek

”På onsdag 26 maj kl 14-17 befinner sig Norrtälje stadsbiblioteks pop-up-barnbibliotek utanför Solbacka förskola. Vi har med barnböcker för olika åldrar och du som har barn på förskolan eller bara bor i närheten och är intresserad av att få hem barnböcker är välkommen. Ta med lånekort eller legitimation. Nu lånar vi ut på sommarlån = långlån 12 veckor. #garanteratbraböcker #kulturinorrtaljekommun #norrtaljestadsbibliotek”

Läs mer

Norrtälje stadsbibliotek

Gislaveds bibliotek

”Kulturplatån har ihop med @gislaveds_bibliotek ett jättespännande projekt på gång genom @kulturradet.se, detta kommer du att kunna följa genom hashtaggen #garanteratbraböcker. I dag hade vi ett att våra första möten sedan vi fick projektet beviljat. Vi hann då bland annat välja ut lite böcker som vi snart ska presentera! Följ med och följ vår tagg! • Bildtolkning: två höga högar med spännande böcker tagna ut kulturstödssortimentet, staplade på bord.”

Läs mer

Gislaveds bibliotek

Arvika bibliotek

”Här står en färgglad hylla som vi under kommande året kommer att placera på̊ olika platser i kommunen, fylld med bra litteratur. Hyllan kommer från Kulturrådet och ingår i projektet #garanteratbraböcker Just nu jobbar vi med en inventering av platser och kommer inom kort att sätta ihop en turnéplan. Håll utkik efter hyllan, kanske kommer den till en plats nära dig!” #arvikabibliotek #läsfrämjande

Läs mer

Arvika bibliotek

Biblioteken i Varberg

”Fredrik på lokalbiblioteket i Bua visar stolt upp vår nya hylla #garanteratbraböcker. I den hittar du böcker som ingår i vår inspirationstävling ”Sommarboken för vuxna - Garanterat bra böcker!” Läs två böcker och var med i utlottningen av finfina bokpaket och presentkort!

Läs mer

Biblioteken i Varberg

Lidköpings bibliotek

”När man ser hur dagens solsken skapar en gloria åt #garanteratbraböcker är det svårt att hålla sig ifrån dem. Vi är nu igång med att lyfta fram lite olika teman och genrer bland de böcker som fått statligt distributionsstöd. För tillfället har vi fokus på fotoböcker, något som solen verkar vilja hjälpa oss med att belysa. Välkomna att låna eller bara nyfiket bläddra.” #Folkbibliotek #Biblioteksliv #Fotokonst #Fotoböcker #Böcker #Litteratur #Konst #Kulturrådet

Läs mer

Lidköpings bibliotek

Partille bibliotek

”Vill du läsa en garanterat bra bok? I den här hyllan hittar du några av de böcker som fått statligt kulturstöd. Det är böcker för bå̊de barn och vuxna. Många av böckerna finns också som talböcker genom Legimus. Hyllan kommer att stå̊ i gamla stadsparken under nationaldagsfirandet den 6/6. Böckerna går givetvis att låna med sig hem! #garanteratbraböcker

Läs mer

Partille bibliotek

Läs mer

Om Garanterat bra böcker

Laddar...