Till navigation Till innehåll
Anna Hällgren och Anne-Marie Körling. Foto: Johan Hällgren och Stefan TellAnna Hällgren och Anne-Marie Körling. Foto: Johan Hällgren och Stefan TellAnna Hällgren och Anne-Marie Körling. Foto: Johan Hällgren och Stefan Tell

Anna Hällgren och Anne-Marie Körling. Foto: Johan Hällgren och Stefan Tell

Läsinspiratörer

Läsinspiratörerna Anne-Marie Körling och Anna Hällgren ger tips och inspiration för Väck boken! längs vägen via webben och sociala medier.

Anne-Marie Körling tipsar

Anne-Marie Körling är lärare, föreläsare och författare. Hon var Sveriges läsambassadör 2015—2017. Anne-Marie Körling tipsar skolan och fritids: 
”En bok som ingen läser sover i sin ensamhet. I samma stund du öppnar boken är boken vaken och du som läser väcker innehållet till liv. Att läsa är en aktivitet.

Liten som stor, ung som gammal har olästa äventyr att upptäcka. Var nyfiken på det eleverna väljer att läsa, och krydda med högläsning av böcker de ännu inte kan läsa själva. Värna och underhåll mötet mellan bok och läsare.”

Anne-Marie tipsar om Väck boken-metoder:

Läs kompisens bok, högläsninf, skapa en baksidestext, skriv vad du läser.

Läsinspiratören Anne-Marie Körling tipsar

Anna Hällgren tipsar

Anna Hällgren är frilansande bibliotekarie, fortbildare och föreläsare. 

Anna Hällgren tipsar biblioteken: 
”Ta chansen alla bibliotek - väck böcker och involvera barn och unga! Var med och sprid läslust, väck nyfikenhet kring böcker och synliggör läsande. Sprid gärna alla roliga och spännande läsaktiviteter; läslovskul, läseklubbar, boktipsande samt andra Väck boken!-aktiviteter, och på Instagram #väckboken "

Anna Hällgren tipsar om Väck boken-metoder:

Läsinpiratör Anna Hällgren tipsar 

 

 

Laddar...