Till navigation Till innehåll
Verksamhetsutveckling

Inspirationsfilm om kulturskolan

Vill du presentera din kulturskola för politiker, kommunchefer eller föräldrar? Då kanske du vill passa på att visa lite film.

Att förklara vad kulturskolan är och kan vara är inte alltid så lätt. Den som lyssnar kanske aldrig har hört talas om kulturskolan – och i 290 kommuner kan det se väldigt olika ut.

Utifrån det som filmades till kampanjen Kulturskoleklivet har vi nu gjort en inspirationsfilm – ett sätt att beskriva kulturskolan som helhet. Inbyggt är en viss framåtblickande och visionär känsla och filmen gör inte anspråk på att spegla hela den befintliga kulturskolan. Det som är unikt för just din kulturskola är ni ju själva experter på! Därför är det bara att komplettera med det som passar bäst för sammanhanget.

Se filmen på YouTube: inspirationsfilm om kulturskolan (02:10)

För sociala medier passar det bättre med kortare filmklipp. Därför har vi också lagt upp klipp på 15 sekunder, utan text och loggor i själva filmen, för inlägg i sociala medier. De ligger i den länkade spellistan på YouTube.

Om du behöver mer fakta och underlag till kommunikation av kulturskolan kan du alltid titta på Kulturskolecentrums webbplats, exempelvis inom statistikdelen om det är statistik det du behöver. För tips och frågor kring innehåll och formuleringar på en mer övergripande nivå är det bara att höra av sig direkt till vår kommunikatör Johan Åhrgren, johan.ahrgren@kulturradet.se.

+ + +