Till navigation Till innehåll
Människor läser i broschyrer i Kulturrådets monter på Bokmässan. Människor läser i broschyrer i Kulturrådets monter på Bokmässan. Människor läser i broschyrer i Kulturrådets monter på Bokmässan.

Träffa oss, författare, läsfrämjare och andra i vår monter. Foto: Anna von Brömssen

Träffa oss i montern på Bokmässan

Bland drakar och dragqueens, smygläsning av Barn- och ungdomsbokskatalogen, dinosaurie-workshop med Sarah Sheppard och frukostmingel med fokus på kollegialt lärande för bibliotekarier. I vår och ALMA-prisets monter på bokmässan finns aktiviteter för såväl branschfolk som barnfamiljer!

Under mässans första dag kan du bland annat träffa forskare som Pamela Schultz Nybacka, Jenny Lindberg och Åse Hedemark samt barnläkaren Henry Ascher som samtliga har programpunkter tillsammans med oss på Biblioteksscenen. Ett perfekt tillfälle till eftersnack och för dig att ställa de frågor som du är särskilt intresserad av. Flera av Kulturrådets handläggare är även på plats och berättar om de olika bidrag och stöd som bibliotek och litteraturområdet kan söka. Klockan elva inviger Sveriges läsambassadör Nioosha Shams stafettpoesin, en aktivitet som kommer att pågå under hela mässan.

På torsdag eftermiddag besöker Marit Kapla vår monter. Marit var nominerad till EU:s litteraturpris och kommer signera antologin med texter från de nominerade. Vi delar ut antologin gratis. På plats är även handläggare från Kulturrådet som berättar mer om priset samt vilka bidrag som går att söka genom Kreativa Europa.

Fredagen startar vi upp med ett frukostmingel som arrangeras av Läsfrämjandelyft för folkbibliotek. Stannar du kvar till klockan tio så har du möjlighet att smygläsa årets Barn- och ungdombokskatalog. Ett unikt tillfälle att få ett exemplar nästan en månad innan det riktiga släppet!

Klockan 15.00 gästar Bland drakar och dragqueens oss. Möt grundaren samt regissören Petter Wallenberg och dragshowartisterna Inga Tvivel, Tant Henrik och Björta som berättar om sina populära sagostunder för barn. Ett smakprov på en äkta sagostund är även utlovad.

Under fredagen har du även möjlighet att få reda på mer om årets Läsfrämjandeträff som arrangeras i månadsskiftet november/december.

Helgprogrammet har fokus på barn och barnfamiljer. Pyssel, dinosaurie-workshop med Sarah Sheppard, skuggslem med Sommarskuggans skapare, David Sundin som läser ur sin nya bok, mangaworkshop och möjlighet att träffa Markus Granseth, känd från flera barnprogram på teve och som nyligen kommit ut med boken Godnattstund med Markus, är några av programpunkterna. Och behöver du eller någon du känner ett boktips så håller Bokhäxan mottagning både under lördagen och söndagen.

Vi delar monter med ALMA-priset och du hittar oss i C-hallen (plats C02:39).

Läs mer om våra aktiviteter i montern

Torsdagens program

Fredagens program

Lördagens program – barnfamiljfokus

Söndagens program – barnfamiljfokus

Läs mer om våra seminarier

Utöver våra aktiviteter i montern arrangerar vi ett flertal seminarier på de olika scenerna.

Torsdagens seminarieprogram

Fredagens seminarieprogram

Läs mer om ALMA-prisets aktiviteter

Mer information på ALMA-prisets webb 

 

Kontakt

Susanna Höijer

Mikael Weikvist

Laddar...