Nyheter

Här hittar du nyheter från Kulturrådet i datumordning. Sök och filtrera för att hitta artiklar från en viss tidsperiod.

Sökresultat

Visar resultat 1-381

Sortera

År

Månad

Johan Anderblad lockar läsare på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.
14 juni 2019

Läsambassadören Johan Anderblad fortsätter inspirera stora och små i hela landet! På Bokmässan i Göteborg i september sammanfattar han sina två år.

Aina Myrstener på PUSH festival 2018. Foto: Elin Hjulström Lord
12 juni 2019

Vi fördelar nu 3,5 miljoner kronor till 47 musikarrangörer i hela Sverige. 19 av mottagarna får bidraget för första gången. Bland de beviljade projekten återfinns festivaler, konsertserier, arrangörssamarbeten och främjande insatser.

Satsningar på digital kompetens och utveckling är en stark tendens i Stärkta bibliotek-ansökningarna. Foto: Susanne Kronholm
11 juni 2019

När satsningen Stärkta bibliotek går in på sitt andra år är söktrycket fortsatt högt från kommunerna. Hela 367 ansökningar kom in till Kulturrådet som nu fördelar 220 miljoner kronor till insatser på folkbiblioteken över hela landet.

Foto: Susanne Kronholm.
Bibliotek
11 juni 2019

236 av Sveriges kommuner få nu dela på drygt 24,3 miljoner kronor i inköpsstöd till folk-och skolbibliotek inför nästa år. I alla kommuner finns samverkan mellan folkbibliotek, barnhälsovård, förskola och skola.

Triakel har gjort ett album i samarbete med Svenskt visarkiv. Foto: Karin Alfredsson.
10 juni 2019

IndiAfrica – ett musikaliskt möte mellan Senegal och Indien, producerat i Sverige, FestiByn med Finsk Tango och fristadsmusikern Arya. Tre exempel på variation och bredd i de produktioner som får bidrag i våromgången. Kulturrådet fördelar drygt fem miljoner kronor i bidrag till 94 utgivningar.

 Dansinitiativet och deras föreställning Birds. Foto: Marcel Köppe.
7 juni 2019

Tolv aktörer får bidrag för turnéer och gästspel utomlands. Sex aktörer får stöd för internationella gästspel i Sverige. Sammanlagt delar 18 grupper på drygt 1,2 miljoner kronor.

Se en kort film om snabbaste vägen att söka bidrag.
5 juni 2019

Nu lanserar vi vår nya webbplats. Snabbaste vägen för att söka bidrag är via startsidan. Där hittar du de bidrag som har närmast till sista ansökningsdag men även en ingång direkt till alla våra bidrag. Se en film om hur det går till.

Fristadsmusikern Arya Aramnejad. Foto: Matilda Rahm.
29 maj 2019

Kulturrådet fördelar bidrag till sex projekt med fristadskonstnärer. Kultur i Väst och fristadskonstnären Arya Aramnejad är två mottagare. Totalt fördelas 430 000 kronor.

Bart Moeyaert tog emot priset av kronprinsessan Victoria. Foto: Stefan Tell.
29 maj 2019

Den 27 maj tog Bart Moeyaert emot Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne i Konserthuset Stockholm. Priset överlämnades av kronprinsessan Victoria. I sitt tacktal betonade Bart Moeyaert vikten av att erbjuda barnen meningsfulla minnen.

Invigning av Almedalsveckan 2018. Foto: Region Gotland/Malin Ericsson
29 maj 2019

Vi bjuder in till seminarium på Länsteatern i Visby den 1 juli klockan 11.00. Det handlar om vikten av fristäder för förföljda konstnärer och författare. Temat är: Kultur på liv och död – om Sveriges fristäder, yttrandefrihet och konstnärlig frihet.