Till navigation Till innehåll
8 december

Kreativa Europa som katalysator för internationalisering

Välkommen till en halvdag där vi fördjupar oss i internationellt deltagande och möjligheterna med EU-programmet Kreativa Europa. Arrangeras av deskarna för Kultur (Kulturrådet) och MEDIA (Filminstitutet).

Program: 

10.00–10.05 Kreativa Europa Desk Sverige hälsar välkommen

10.05–10.40 Inspirationsföreläsning med Michela Magas
Innovation är ett av målen inom Kreativa Europas stödprogram som exempelvis stöd till europeiska samarbetsprojekt. Magas är innovationsrådgivare till Europeiska kommissionen och G7-ledarna, medlem av president von der Leyens råd för New European Bauhaus och medlem av Advisory Board för CERN IdeaSquare. 2017 var hon den första kvinnan från de kreativa industrierna som tilldelades European Woman Innovator. 2016 belönades hon med ett Innovation Luminary Award for Creative Innovation av Europeiska kommissionen och Intel Labs Europe. Moderator: Ann-Louice Dahlgren

10.40–11.00 Paus med kaffe                                                           

11.00–11.15 Kultur- och MEDIA-desken om internationalisering – varför, hur och med vem
Hanna Olsson från nätverket Trans Europe Halles delar med sig av verksamhetens projekt och fleråriga erfarenhet

11.15–12.00 Kreativa Europa finansiering
Information om finansieringsmöjligheter och stödprogram inom Kreativa Europa inför 2023. Denna del är uppdelad för de två stödprogrammen: Kultur och MEDIA. De som är intresserade att höra mer om stödmöjligheterna inom MEDIA träffas i konferensrummet Cannes, plan 4

12.00–13.00 Mingellunch, lunch ingår
 

Separat del:

13.00–13.45 Alumninätverk, lokal Cannes, plan 4
Kreativa Europa Desk Kultur undersöker intresset för att skapa ett alumninätverk för de projekt som tidigare beviljats stöd från Kreativa Europa. Ett sätt för att utbyta erfarenheter och få inspiration från andra. Hur skulle du och din organisation önska att ett sådant nätverk utformas? Vi vill gärna träffa er som tidigare beviljats stöd över en kaffe för att ta del av era tankar och idéer så att vi på bästa sätt kan skapa ett alumninätverk utifrån era önskemål. Projektet behöver inte vara avslutat för att delta i aulumninätverket.

13.00–15.00 Rådgivning inför ansökan, lokal Guldbaggen
Möjlighet att boka upp en tidsslot för separat rådgivning med Tiago Prata, konsulthandläggare för Kulturrådet och Kreativa Europa Desk Kultur. Förbokas via mejl.
 

Anmäl dig

Anmäl dig här senast den 7 december kl.12.00

Läs mer om Kreativa Europa

Laddar...