Till navigation Till innehåll

Sökresultat

Visar resultat 1-93

Projektet 79 & Park är nominerad till EU Mies Award 2022. Foto: Laurian Ghinitoiu
European Bauhaus
16 juni 2021

Boverket får i uppdrag att koordinera Sveriges deltagande Europeiska kommissionens initiativ om ett nytt europeiskt Bauhaus. Syftet är att ge bra förutsättningar för Sverige och svenska aktörer att bidra till initiativet och att ta del av de satsningar som aviseras.

Krisstöd till särskilda behov i kulturen utlyses
Perform Europe
16 juni 2021

Producenter och arrangörer inom scenkonstområdet som vill öka sitt internationella arbete och utbyte kan nu ansöka om stöd inom plattformen Perform Europe. Sista ansökningsdag 7 juli 2021.

Bild för - europa_criativa_banner-pag.jpg
10 juni 2021

Den 17 och 18 juni arrangeras den stora lanseringskonferensen för Kreativa Europa. Konferensen samlar ledare, tänkare, politiker och kulturaktörer för att diskutera innehållet i det nya programmet och strategier för framtiden.

Logga för i-Portunus, europeiskt mobilitetsstöd för konstnärer.
i-Portunus
8 juni 2021

Organisationer eller andra etablerade kulturaktörer som erbjuder residens kan nu söka stöd för samarbetsprojekt.

Bild för - CE_HOR_Sustainability_EN.jpg
Internationellt
8 juni 2021

Kreativa Europa är EU:s program för de kulturella och kreativa sektorerna. Totalt 2,4 miljarder euro ska fördelas de kommande sju åren till internationella samarbeten, rörlighet och kulturellt skapande.

Omslag Svensk medverkan i EU-programmet Kreativa Europa 2014–2020.
Internationell rapport
3 juni 2021

Kulturrådet och Svenska Filminstitutet har regeringens uppdrag att utgöra nationell kontaktpunkt i Sverige för EU-programmet Kreativa Europa. Den gemensamma strukturen, Kreativa Europa Desk Sverige, har bland annat i uppdrag att informera om programmet och rådgivning till sökande i Sverige. Kreativa Europa ger stöd till samtliga kulturella och kreativa sektorer.

Bild för - 2021_NEB_Prize.png
European Bauhaus
25 maj 2021

Inom initiativet New European Bauhaus har Europeiska kommissionen nu startat ett pris. Europeiska Bauhauspriset ska uppmärksamma projekt och stödja en yngre generation att vidareutveckla idéer och koncept som bidrar till en grönare omställning och bättre levnadsvillkor för Europas medborgare.

Vinnarna av European Union Prize for Literature 2021
24 maj 2021

EU:s pris för samtida litteratur - European Union Prize for Literature - delas varje år ut till ett tiotal europeiska samtida författare som ett sätt att stödja och uppmärksamma europeiska författare. Nu har 2021 års vinnare utsetts.

EUPL Shortlist 2021
15 april 2021

EU Prize for Literature har nu publicerat sin Shortlist över nominerade titlar för 2021.

European Institute of innovation and Technology (EIT) startar ny satsning på de kulturella och kreativa sektorerna
13 april 2021

European Institute of Innovation and Technology (EIT) startar nu ett nytt Knowledge and Innovation Community (KIC) för de kulturella och kreativa sektorerna.