Sökresultat

Visar resultat 1-12

Sortera

År

Månad

Ájtte. Foto: Elina Nygård.
1 juli 2019

Urvalet av samarbetsprojekt som beviljats stöd från Kreativa Europa 2019 har nu publicerats. Svenska organisationer deltar i totalt 13 projekt, varav 9 mindre samarbetsprojekt och 4 större samarbetsprojekt. Grattis önskar vi från Kreativa Europa Desk Kultur!

Logga för i-Portunus, europeiskt mobilitetsstöd för konstnärer.
Internationellt
27 juni 2019

Nu har resultaten kommit för den första utlysningen inom i-Portunus, det nya europeiska mobilitetsstödet. 122 konstnärer inom bild- och formkonst och scenkonst får stöd och två av dem är verksamma i Sverige. Stort grattis säger vi på Kreativa Europa Desk Sverige! I mitten av juli öppnar den tredje och sista utlysningen inom i-Portunus.

Foto: EU-kommissionen
International
27 juni 2019

Nu finns möjlighet att lämna anbud för att vara med och genomföra aktiviteter inom två pilotsatsningar från EU-kommissionen. Det handlar om satsningar på mobilitet inom makerrörelsen (maker movement) och kompetenshöjande insatser som rör kulturarv inom kulturella och kreativa näringar.

TILLT är en av de organisationer som fått stöd för samarbetsprojekt 2018. Foto: TILLT
International
27 juni 2019

Intresset för Kreativa Europa är stort! Under 2018 deltog 24 svenska organisationer i 23 projekt inom delprogrammet Kultur. Tillsammans med sina samarbetspartners i andra länder fick de del av sammanlagt 15 270 296 euro, det vill säga cirka 173 miljoner kronor.

Internationellt
25 juni 2019

Nu kan du som är koreograf i början av din karriär söka till Aerowaves Twenty20. Om du blir en av de utvalda koreograferna har du möjlighet att visa ditt arbete på festivalen Spring Forward som nästa år äger rum i Rijeka, Kroatien.

Tiondeboden i Ingatorp är en av vinnarna av EU:s kulturarvspris. Foto: Karl-Magnus Mellin
Internationellt
24 juni 2019

Den senaste tiden har vinnare av de EU-priserna för kulturarv, litteratur och samtida arkitektur utsetts. En svensk vinnare blev det inom EU:s kulturarvspris Europa Nostra: Tiondeboden i Ingatorp.

Bild på EU:s logga.
7 maj 2019

Inom ramen för Kreativa Europa utlyser EU-kommissionen nu stöd för projekt som samlar olika typer av kompetens inom de kulturella och kreativa sektorerna. Utlysningen kan finansiera sektorsövergripande samarbeten där aktörer inom museisektorn, scenkonst, musik och kulturarvssektorn använder teknik (till exempel virtual reality) för att möjliggöra skapande eller sprida och marknadsföra kreativt innehåll. Sista ansökningsdag är 20 juni 2019.

Bild från ett projekt som handlar om hur Belgien och Italien är sammankopplade genom brev och var en av vinnarna av EU:s kulturarvspris 2018. Foto: Ief Gilis
23 april 2019

Som en uppföljning av Europaåret för kulturarv 2018 har EU-kommissionen lanserat ett ramverk som innehåller en europeisk handlingsplan för kulturarv.

Logga för i-Portunus, europeiskt mobilitetsstöd för konstnärer.
17 april 2019

Nu öppnar ansökningsperioden för ett nytt europeiskt mobilitetsstöd, i-Portunus. Professionella konstnärer och kulturarbetare inom bild- och formkonst och scenkonst, baserade i de länder som deltar i Kreativa Europa, har möjlighet att söka stöd. Sista ansökningsdag är den 15 maj.

Bild på böcker, Foto: Unsplash
Nyhet
17 april 2019

Nu har årets utlysning om stöd för översättning av skönlitteratur inom Kreativa Europa öppnat. Det är en intressant möjlighet för professionella bokförlag i Sverige att finansiera utgivning av europeisk skönlitteratur i svensk översättning. Sista ansökningsdag är den 4 juni.