Till navigation Till innehåll
Sagostund med Drag. Foto: Miguel Angel Regalado.Sagostund med Drag. Foto: Miguel Angel Regalado.Sagostund med Drag. Foto: Miguel Angel Regalado.

Bland drakar och dragqueens, en magisk sagostund. Foto: Miguel Angel Regalado.

Sagostund bland drakar och dragqueens

Intresset från barn, föräldrar och bibliotekarier är enormt när kända dragartister läser sagor för barn på bibliotek runt om i Sverige. Möt Patrik Schylström på Stockholms stadsbibliotek och se en film om en magisk sagostund.

– Vi som är anställda på Stadsbiblioteket har blommat ut som normkreativa boktipsare. Vi har också blivit ännu mer taggade på att förstå att biblioteken inte kan vara på ett sätt, det måste vara ett bibliotek för alla. Och vill man vara det måste man utmana det man gjort förut, säger Patrik Schylström, bibliotekarie och programansvarig på Stadsbiblioteket i Stockholm. 

 Hur föddes idén med Bland drakar och dragqueens? 
– Det var regissören och producenten Peter Wallenberg som hade hört att Drag-queens hade börjat läsa sagor för barn på flera bibliotek i USA. Han frågade mig som jobbar på Stadsbiblioteket i Stockholm om vi var intresserade av att göra det hos oss. Vi tyckte det var en jättebra idé och började söka bidrag på olika håll.  

– När vi fått bidrag satte vi bibliotekarier på Stadsbiblioteket ihop en boktipslista med förslag på normkreativa böcker. De sagor vi valde handlar bland annat om att vara annorlunda och att vara sig själv. 

Hur blev projektet? 
– Det blev succé direkt, redan första gången var det fullbokat. 

En magisk sagostund

Sagostunden Bland drakar och dragqueens har turnerat runt på bibliotek i Sverige med hjälp av vårt bidrag för läs- och litteraturfrämjande insatser. Här kan du se en film från Södertälje stadsbibliotek.

Laddar...