Till navigation Till innehåll

Nyheter om krisstödet till kulturen

Här hittar du nyheter om krisstödet till kulturen i datumordning. Sök och filtrera för att hitta artiklar från en viss tidsperiod.

Sökresultat

Visar resultat 1-72

Konfettiregn över salong med publik.
Krisstöd kultur
5 maj 2022

Den 4 maj stängde ansökan för återstartsbidrag till kulturen. Totalt sökte 2 000 kulturaktörer till ett totalbelopp på ungefär 1,5 miljarder kronor.

Mikrofon mot svart bakgrund.
Krisstöd kultur
22 april 2022

Kulturrådet fördelar 350 miljoner kronor i krisstöd till kulturen, medel som säkerställer överlevnad för många kulturaktörer i landet. Det är den sjunde krisstödsomgången sedan pandemin startade och totalt har 3,7 miljarder fördelats.

Tomma stolar i teatersalong.
Krisstöd kultur
5 april 2022

​Riksrevisionens granskning av statens krisstöd till idrott och kultur under coronapandemin visar att stöden i stort utformades på ett ändamålsenligt och effektivt sätt men att behovet att snabbt få ut stöden ledde till brister i träffsäkerhet.

Dansare på scen
Krisstöd kultur
25 mars 2022

Den 11 april öppnar utlysningen av ett nytt återstartsbidrag till kulturen. Bidraget uppgår till 659 miljoner kronor och ska stimulera till en återstart för kulturen och främja kulturutbud av hög kvalitet i hela landet.

Konsertscen upplyst i rött ljus med publikhav framför.
Krisstöd kultur
18 mars 2022

Den 16 mars stängde ansökan till det sjunde krisstödet för kulturen. Totalt sökte 929 aktörer bidraget till ett totalbelopp på 687 miljoner kronor.

Mikrofon på en tom scen.
Krisstöd kultur
17 februari 2022

Den 21 februari öppnar den sjunde utlysningen av krisstöd till kulturen. Stödet uppgår till 640 miljoner kronor och ska lindra den akuta ekonomiska kris som branschen befinner sig i och säkra en bredd av kulturuttryck i hela landet.

Dansare på scen.
Krisstöd kultur
8 februari 2022

Regeringen beslutade den 7 februari om en miljard kronor i krisstöd till kulturen. Kulturrådet ansvarar för fördelning av 640 miljoner kronor som ska gå till stöd för allmän kulturverksamhet för att lindra den akuta ekonomiska krisen och säkra en bredd av kulturuttryck i hela landet. Utlysningen öppnar den 21 februari.

Elektronisk och akustisk musik inför stor publik.
Krisstöd kultur
24 november 2021

Kulturrådet fördelar nu närmare 400 miljoner kronor i krisstöd för särskilda behov i kulturlivet. Det är den sjätte krisstödsomgången sedan pandemin började. Sammanlagt har Kulturrådet fördelat 3,3 miljarder kronor i krisstöd till kulturen.

Stor spridning över hela landet av mottagare av krisstöd.
Krisstöd kultur
22 november 2021

Kulturrådet har gjort efterkontroller på de tre krisstödsomgångarna för uppskjutna och inställda evenemang för 2020. Frågan om vinst och eventuella återkrav har då aktualiserats. Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin har nu tagit initiativ till vinstkontroller.

Krisstöd kultur
22 november 2021

Har du frågor om vinstkontrollerna av inställda evenemang 2020? Här hittar du en FAQ och bakgrund.

+ + +