Till navigation Till innehåll
Kajsa Ravin framför en bokhylla.Kajsa Ravin framför en bokhylla.Kajsa Ravin framför en bokhylla.

Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin. Foto: Susanne Kronholm.

Kajsa Ravin deltog i Järvaveckan

I lördags, den 5 juni, deltog Kajsa Ravin i ett direktsänt panelsamtal från Järvaveckan i Rinkeby. Temat var Kulturen efter pandemin.

Övriga medverkande var Gunnar Ardelius, Ideell kulturallians, Figen Solmaz, Årsta Folkets Hus, David Granditsky, ljudtekniker och Sulekha Daar, PR-ansvarig Live Nation. Moderator Claes de Faire entreprenör inom kommunikation. Panelsamtalen går att se i efterhand på Youtube.

Lördagens samtal handlade om bidragsfördelningen under pandemiåret och hur Kulturrådet resonerat. Varför ett levande kulturliv är så viktigt och vad som händer med samhällsgemenskapen när allt stänger ner. Vilka kulturabetare som påverkats mest under pandemin och hur återstarten kan ske. 

– Vi vet sedan tidigare att kulturlivet är ett brokigt ekosystem. Det består av stora och små aktörer, fria kulturutövare och institutioner, av vinstdrivande företag och ideella föreningar, av konstnärer, tekniker och producenter. Pandemin har tydliggjort betydelsen av alla i det här ekosystemet, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

Sändningarna från Järvaveckan, 2 till 6 juni, var öppna för allmänheten och sändes i år live, dygnet runt i hundra timmar, från en studio i Rinkeby i Stockholm.

Bakgrund

Järvaveckan har arrangerats sedan 2016 av stiftelsen The Global Village, en partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse med hemvist i Järvaområdet i Stockholm. Målet med evenemanget är att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Järvaveckan vill vara en mötesplats för samhällsengagemang där företag, föreningar, myndigheter, organisationer, politiker och medborgare inbjuds att delta. Ambitionen är att skapa dynamiska möten och samtal mellan samhällsaktörer och medborgare – såväl från Järva som från resten av staden och hela landet. Kultur- och demokratiministern har invigt Järvaveckan sedan 2017.

Läs mer

Se panelsamtalet via Youtube

Kontakt

Laddar...