Till navigation Till innehåll
Porträttbild av kvinna med håruppsättning av dreadlocks och glittrig ljusblå blus med puffärm.Porträttbild av kvinna med håruppsättning av dreadlocks och glittrig ljusblå blus med puffärm.Porträttbild av kvinna med håruppsättning av dreadlocks och glittrig ljusblå blus med puffärm.

Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Ytterligare kris- och stimulansstöd till kulturområdet

Regeringen presenterade idag ett förslag om förlängt kris- och stimulansstöd 2021 till kulturen på 750 miljoner kronor för att mildra konsekvenserna av covid-19 och stimulera till en återstart av verksamheterna. Kulturrådet kommer att fördela huvuddelen av krisstöden samt även fördela stöd till regionerna för regionala och lokala kulturverksamheter.

Övriga bidragsfördelande aktörer är Konstnärsnämnden, Svenska Filminstitutet, Författarfonden och Sametinget. Regeringen och de stödgivande institutionerna återkommer med vidare information om detaljerna i stödens utformning.

Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Detta förslag innebär att regeringen i samarbete med Centerpartiet och Liberalerna har föreslagit sammanlagt 3,53 miljarder kronor i kris- och stimulansstöd till det fria kulturlivet under 2021.

Regeringen avser att överlämna förslag om förlängda stöd i en kommande ändringsbudget till riksdagen.

Läs mer

Regeringens pressmeddelande om kris- och stimulansstöd till kulturområdet

Laddar...